Dochter van Cher wordt weldra een man.Cher's dochter Chastity Bono laat weten dat ze transseksueel is. Ze laat zich binnenkort opereren om zo de man te worden die ze hoort te zijn. De geboren dochter van Cher en Sonny Bono begon eerder dit jaar aan zijn geslachtsverandering.

"Chaz dacht er al jaren over na maar heeft nu de knoop doorgehakt en besloten helemaal zichzelf te worden. Hij is trots op zijn beslissing en dankbaar voor het respect en de steun die hij al heeft gekregen. Hij hoopt verder dat zijn keuze de harten en geesten van de mensen opent wat betreft het onderwerp transseksualiteit," aldus Chastity's manager.

Chastity, inmiddels 40 jaar, deed twintig jaar geleden haar coming out als lesbienne. Moeder Cher kon daar toen niet mee lachen en zette dochterlief aan de deur. Maar later verzoende de twee zich met elkaar maar verklaarde Cher nog wel dat ze teleurgesteld was dat haar dochter niet zou trouwen en voor kleinkinderen zou zorgen. Hoe Cher nu over de zaken denkt is niet duidelijk.

Chaz, zoals Chastity zich nu laat noemen is schrijver, activist en realityster. In 1995 poseerde Bono voor het homotijdschrift The Advocate. Later werkte hij voor de Gay & Lesbian Alliance Against Defamation, een Amerikaanse organisatie die zich hard maakt voor de rechten van homo's, bi's en transseksuelen. Mamma Cher is al jaren een holebi icoon.

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 12 June, 2009 en 7468 keer gelezen.