Arie Boomsma wil homo's in 40 Dagen Zonder Seks.E.O Boegbeeld Arie Boomsma wil dat homo's ook kunnen meedoen aan het programma 40 Dagen Zonder Seks. Tot op heden is dit nog altijd niet mogelijk maar Boomsma wil dat daar snel verandering in komt.

"Natuurlijk hoop je dat er een tijd aanbreekt dat je dat er ook bij kunt pakken," aldus de presentator in een interview met Mikro Gids. "Maar nu zeg ik: wees blij dat we al zo ver gaan. Deze serie is al aanzienlijk beter dan de eerste. De toon is fermer. Provoceren en grenzen oprekken moet wel inhoudelijk onderbouwd worden, anders moet je het niet doen."

In november van vorig jaar lag de EO onder vuur, omdat een 25-jarige homo student was afgewezen van deelname aan het televisie programma 40 Dagen Zonder Seks. De weigering ging omdat de student homosekueel is. Maar de omroep werd daarvoor later op het matje geroepen door de Commissie Gelijke Behandeling.

Boomsma gaf in het interview ook aan dat het EO-programma inhoudelijk iets dieper kan gaan. "Dat je dit programma maakt in religieuze kringen waar nog echt een taboe op rust. Gelovige jongeren - islamitisch en christelijk - vinden het moeilijk om openlijk te zeggen dat ze bijvoorbeeld ook met porno worstelen of veel seks hebben. Daar zou je tussen moeten komen."

Eerder kon je bij ons lezen:
Arie Boomsma gaat mannenlijf-boek maken.
EO-boegbeeld Arie Boomsma wil homo’s omarmen.


Bron: telegraaf.nl/privé.

Dit bericht is gepost op 11 June, 2009 en 1584 keer gelezen.