Songfestivalwinnaar met Toppers op het podium.De Noor Alexander Rybak (foto links), die zaterdagavond het Eurovisie Songfestival won, staat volgende maand mogelijk op het podium met de Toppers (foto rechts). Dat zei Gordon tegen RTL Boulevard omdat hij en de twee andere Toppers Rybak uitnodigen voor hun concerten in Amsterdam.

Gordon, die met de Toppers (René Froger en Jeroen van der Boom) zelf deelnam aan het Songfestival zag de finale naar eigen zeggen vanuit zijn hotelkamer in Moskou. De Toppers haalde het niet in de halve finale en deden dus niet mee aan de grote finale van het liedjesfestival. "Ik kon het niet aan om naar het Olympisch stadion te gaan. Ik keek met pijn in het hart naar de mooie finale." De Toppers haalden in de halve finale slechts elf punten. "Helemaal kut", zei Gordon, die het nummer 'Shine' zelf schreef over het lage puntenaantal.

"We hebben het zo veel tijd, energie en liefde gegeven", vertelde de duidelijk geëmotioneerde zanger. "Opeens was het allemaal zo leeg, het hotel was leeg, mijn vrienden waren weg." Zondagmiddag vloog de Topper terug naar Nederland. Op Schiphol werd hij opgewacht door een horde fans, wat de zanger verraste. Collega-Toppers Jeroen en René vlogen al eerder terug naar huis.

De Toppers vieren vrijdag 12 en zaterdag 13 juni hun vijfjarig jubileum op het podium in de Arena. Gordon, René Froger en Jeroen van der Boom nodigen elk jaar verschillende artiesten uit voor een gastoptreden.

Alexander Rybak uit Minsk in Wit Rusland werd geboren op 13 mei 1986. Hij is een Noorse violist, zanger, componist en acteur. Hij vertegenwoordigde Noorwegen op het Eurovisie Songfestival 2009 en won met het met het door hemzelf geschreven en gecomponeerde lied Fairytale. Het liedje is geënt op Russische en Noorse folklore en geďnspireerd door de liefde.

Eerder kon je bij ons lezen:
Vier miljoen Nederlanders zien Toppers sneuvelen.


holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 19 May, 2009 en 1952 keer gelezen.