EO-boegbeeld Arie Boomsma wil homo’s omarmen.Nederland: EO-boegbeeld Arie Boomsma wil homo's omarmen. Het christendom geeft volgens de presentator van de Evangelische Omroep te vaak een liefdeloos signaal af tegenover homo's.

Dat was dan ook de reden voor Boomsma om foto's te laten nemen voor de glossy van L'Homo, de speciale uitgave van het blad van Linda de Mol. Maar omdat de foto's van een schaars geklede Arie niet in goede aarde vielen bij de EO werd hij drie maanden geschorst.

Maar afgelopen weekend sloot de EO Arie, eerder dan gepland, terug in de armen. De schorsing is duidelijk voorbij want maandagochtend was Boomsma opnieuw te horen in het radioprogramma: Dit is de Dag. En vandaag komt hij terug op televisie met het nieuwe seizoen van het programma: 40 Dagen Zonder Seks.

Over de fotoshoot zegt Boomsma dat het hem een goed moment leek om de discussie open te breken over hoe gelovige mensen omgaan met homoseksualiteit. En zelfs na zijn schorsing is hij niet van plan zijn mond te houden. "De EO weet dat we niet om het onderwerp homoseksualiteit heen kunnen", aldus Arie in zijn eerste, na zijn schorsing, gehouden interview. Hij hoopt daarnaast de grenzen rond het onderwerp homoseksualiteit binnen de christelijke omroep op te zoeken, en voegt er aan toe dat als de EO hier niet toe bereid is hij geen toekomst meer ziet bij de omroep.

Meer nieuws Klik hier

Eerder kon je bij ons lezen:
Presentatie L'Homo: EO presentator mocht niet aanwezig zijn.
EO Presentator in Playboy bijlage.
Steun voor EO presentator en L'Homo pin-upaffaire.
Presentator geschorst om homo foto's.


Bron: elsevier.nl

Dit bericht is gepost op 12 May, 2009 en 3943 keer gelezen.