Hitlers Siegfried was homo, nu op dvd en cd.In die jaren vóór de oorlog werd de rol van Siegfried in Wagners ’Der Ring des Nibelungen’ gezongen door Max Lorenz. (foto) Een boomlange blonde Duitse zanger met een stem als een kanon. Door zijn generatiegenoten werd hij omschreven als de zanger die de noten besprong als een leeuw.

Voor Adolf Hitler in voorkomen, afkomst en geluid dé ideale man. Maar de blonde held der helden, waarin Hitler de personificatie van de Übermensch zag was homo en bovendien ook nog eens getrouwd met een Jodin.

De meesten wisten al dat Lorenz homo was, maar onlangs verscheen er een documentaire over Lorenz – ’Wagner’s Mastersinger, Hitler’s Siegfried’ – op dvd en cd. Mét Historisch beeld- en geluidsmateriaal en van commentaar voorzien door onder anderen collega-zangers Dietrich Fischer-Dieskau, Waldemar Kmentt en Hilde Zadek.

In 1934 werd Lorenz in Bayreuth betrapt met een jongeman. Hij zou dat jaar onder meer Siegfried in de ’Ring’ zingen. Maar omdat hij dus werd betrapt op homoseksuele activiteiten kon Hitler niet anders dan Lorenz tot persona non grata verklaren, maar dankzei Winifred Wagner, leidster van de Festspiele, kwam het niet tot een proces en mocht Lorenz doorgaan met zingen. Hitler was duidelijk in de ban van Lorenz' stem waardoor hij een oogje toekneep voor diens Joodse vrouw. In Bayreuth werd Hitler zelfs meermaals lachend en uitvoerend pratend met Lorenz waargenomen.


Bron: trouw.nl

Dit bericht is gepost op 20 April, 2009 en 2870 keer gelezen.