Eerste lesbienne in Britse soap Coronation Street is tiener.In de Britse Soap Coronation Street, die al sinds 1960 loopt, verschijnt weldra voor het eerst een lesbisch karakter. De rol zal worden gespeeld door de zestien jarige actrice Sophie Webster (foto). In de verhaallijn van de soap verbaasde ze eerder haar ouders door plots een born-again Christian te worden.

Sophie heeft momenteel in de soap een vriendje, dat ze dus weldra zal ruilen voor een vriendinnetje. De producers weten nog niet of ze voor haar liefje een nieuwe actrice zullen zoeken of dat ze iemand zullen nemen uit de bestaande cast. Veel eerder was er al wel een homo karakter in de soap te zien.

Coronation Street verscheen voor het eerst in december van het jaar 1960 op de Britse televisie. Sindsdien zijn er al meer dan 5000 afleveringen geweest. De serie wordt momenteel uitgezonden door de Britse zender ITV. Tussen 1967 en 1975 was de soap bij de Nederlandse VARA te zien, ze zonden slechts 428 afleveringen uit. In Belgiť is de serie nu te volgen op Vitaya.


holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 05 April, 2009 en 2744 keer gelezen.