Homokoppel verbannen uit verkiezingen afvalrace Slimming World.Een homokoppel dat deelnam aan Slimming World, een programma om af te vallen, mag niet deelnemen aan de jaarlijkse competitie voor ĎMr & Mrsí Slimming World.

Jean-Paul Ravenk en zijn partner waar hij al 19 jaar mee samen is, nemen deel aan deze afvalrace sinds November 2007. In januari vertelde hij de plaatselijke leider dat hij geÔnteresseerd was om deel te nemen aan de competitie.

De prijs is een week in een kuuroord in Cyprus of een geldprijs van 3000 euro. Hij kreeg te horen dat de competitie die doorging in februari enkel diende voor heterokoppels.

Daarna kreeg hij te horen van een andere groepsleider dat hij en zijn partner zouden kunnen deelnemen maar indien ze de plaatselijke ronde zouden winnen, ze niet mogen verder gaan voor de nationale ronde. Nadat hij daarover zijn beklag had gedaan, kreeg hij te horen dat de titel nu eenmaal Mr & Mrs is, wat duidelijk aantoont dat het heteroseksueel is. Dat is een formule die succes heeft en daarom reden voldoende voor de organisatoren om het daarbij te houden.

Ravenk vindt dat de firma hiermee tegen de wet die de regels van seksuele oriŽntatie bepaalt uit 2007 ingaat. Hij benaderde de Commissie voor Gelijkheid en Mensenrechten en plant om een officiŽle aanklacht in te dienen. Volgens Ravenk worden holebiís hier duidelijk gediscrimineerd.

Een woordvoerster van Slimming World zei: ďDe firma is Ravenk dankbaar dat ze dit naar voor brachten bij Slimming World en voor de wedstrijd van volgend jaar zullen we misschien samen werken met de Commissie voor gelijkheid en de rechten van de mens. Dan kan hun beleid nagekeken worden. Slimming World heeft niet de intentie te discrimineren.Ē


holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 04 April, 2009 en 1467 keer gelezen.