Deejee berispt om homofobe uitspraken over homo zanger.Zopas is de Britse BBC dj Chris Moyles (foto) berispt omwille van een homofobe uitspraak over de openlijke homo zanger Will Young. De berisping kwam er na tal van klachten van luisteraars over Moyles uitspraken.

Will Young is weldra jarig en Moyles gaf zijn eigen draai aan de hits Evergreen’ en ‘Leave Right Now’ van de zanger. Hij veranderde de teksten van de liedjes in: “Het is mijn verjaardag en ik trek mijn nieuwe jurk aan. Ik ruik lekker. Ik ben onder de douche geweest en heb mijn benen geschoren. Ik ben Will Young en ik wordt jaarlijks steeds nichteriger.” Andere teksten waren: “Toen je me jaren geleden zag, wist je waarschijnlijk niet dat ik de nichterigste gozer die je kent. Hmmm, ik hou ervan stomme hoeden te dragen.”

Na de uitzending kwamen er tal van klachten binnen bij mediaregulator Ofcom. Die steltde te begrijpen dat de parodieën van Moyles humoristisch bedoeld zijn, maar toch van mening is dat deze kunnen bijdragen aan het in een negatief daglicht plaatsen van homo's. En dat dit niet wenselijk is voor een jongerenzender als BBC Radio 1.

De BBC zelf zegt dat de actie van Moyles niet vijandig of vernederend bedoeld was, maar geeft wel toe dat deze toch misplaatst en ongewenst waren. Ondertussen is Moyles en zijn team op het matje geroepen inzake de uitspraken en hierover berispt.holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 24 March, 2009 en 2466 keer gelezen.