Twee prijzen naar Jos Brink vernoemt,Frank Sanders, weduwnaar van Jos Brink, gaat vanaf nu jaarlijks de Jos Brink Genesius Penning uitreiken aan Jong en uitvoerend musical-talent. De penning is tevens een herinnering aan de op 17 augustus 2007 overleden Jos Brink.

Samen met de prijs komt er een beurs van ruim 10.000 euro voor musicalmakers tot 33 jaar. Sanders wil hiermee het maken van oorspronkelijke Nederlandse musicals te bevorderen.

De eerste Jos Brink Genesius Penning wordt op 28 augustus van dit jaar uitgereikt aan een pas afgestudeerde leerling van de Frank Sanders Akademie voor Musicaltheater.

De naamgeving voor de Penning komt als volgt: Genesius is de beschermheilige van de toneelspelers. Jos Brink droeg altijd een Genesiuspenning, die hij kreeg van Wim Sonneveld. Die had haar weer van niemand minder dan Fred Astaire, met wie hij in Hollywood de film Silk Stockings maakte. De nu te vergeven penning is een gouden replica van het kleinood van Astaire.

Verder komt er ook nog een Jos Brink Emancipatieprijs, die tweejaarlijks zal worden uitgereikt door minister Plasterk, en die in het leven is geroepen om mensen die actief zijn op het vlak van holebi emancipatie te eren.

Eerder kon je bij ons lezen:
Oproep kandidaten Jos Brink Prijs.
Frank Sanders eenzaam zonder echtgenoot Jos Brink.
Jos Brink krijgt postuum Glamour Award.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 09 March, 2009 en 2068 keer gelezen.