Presentator geschorst om homo foto's.Arie Boomsma, boegbeeld van de EO, is voor drie maanden geschorst omdat hij zich voor L'Homo, de homo editie van Linda de Mol's magazine pikant liet fotograferen.

Maar dat de foto's voor de L'Homo waren bedoeld, dáár lag het niet aan, beweert de EO.... "Het is een themanummer voor mannen, voor hetero en homomannen. Maar dat aspect maakt voor de EO niet uit, al was het de Tina geweest.''

Boomsma kloeg de zaak zelf aan bij zijn werkgever. "We hebben de foto's gemaakt op Curaçao, niet eens gezien". Maar omdat hij er wel over vertelde besloot de EO tot een sanctie. "We handelden alleen maar op basis van wat Arie zei, hij voelde zelf aan dat hij iets deed wat niet bij de EO past", aldus een woordvoerder van de Evangelische Omroep.

Met de schorsing komt de door Boomsma nieuwe reeks '40 Dagen Zonder Seks' in het gedrang. Die zou op 17 maart van start gaan maar is nu uitgesteld. Het programma lag al eerder onder vuur omdat een homo niet mocht mee doen en dus werd uitgesloten van deelname.

Arie zegt begrip te hebben voor het standpunt van de EO en liet verder weten dat hij zijn maanden van schorsing zal gebruiken om het vertrouwen van de EO en zijn achterban in hem zelf, terug te kunnen herstellen. Omdat hij zich naar eigen zeggen in de toekomst nog wil inzetten voor de EO, en hij in zijn leefomgeving wil laten zien wat het geloof in Jezus voor hem betekent.

Eerder kon je bij ons lezen:
Nederland: EO mag homo uitsluiten van 40 dagen zonder seks.
Linda de mol komt met homo-glossy.


Bron: telegraaf.nl

Dit bericht is gepost op 05 March, 2009 en 5790 keer gelezen.