Italiaanse homo's ergeren zich aan Songfestival deelnemer.Enkele Italiaanse homo's ergeren zich enorm aan één van de deelnemers van het naderende San Remo Songfestival, de kandidaat in kwestie is Povia (foto), een bekeerde homo.

Povia hangt de stelling na dat homo's kunnen worden veranderd in brave heteroseksuele mannen en huisvaders. In de Nederlandse Volkskrant zegt hij: "Men wordt niet als homo geboren. Het hangt af van de vraag met wie men omgaat. Ook ik heb een homofase gehad. Die duurde zes maanden, daarna ben ik er overheen gekomen. En ik heb twee van mijn vrienden bekeerd die dachten dat zij homo waren. Zij zijn nu getrouwd."

De Italiaanse homo-beweging kan er niet mee lachen en gruwen van de uitlatingen van Povia en zijn liedje Luca-era gay, dat over hetzelfde onderwerp gaat. Volgens Aurelio Mancuso, woordvoerder van Povia, zit er achter de liedjes deelname een clericale actie omdat er binnen kerkelijke kringen vaak een behoefte bestaat om campagne te voeren tegen homo's. De Italiaanse holebi organisatie Arcigay wijst erop dat er in Italie gemiddeld twintig homo's worden vermoord omwille van hun seksuele geaardheid.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 15 January, 2009 en 2071 keer gelezen.