Zwitserse overheid legt datum homohuwelijk vast + lijstje.
In september kon je bij holebi info al lezen dat kiezers in Zwitserland massaal 'Ja' stemden in een referendum rond het homohuwelijk. Vandaag blijkt dat de Zwitserse overheid heeft laten weten dat homo en lesbische koppels vanaf 1 juli 2022 kunnen trouwen.

Het land staat sinds 2007 burgerlijke partnerschappen toe voor koppels van hetzelfde geslacht. De wetgeving om het homohuwelijk toe te staan, werd voor het eerst ingevoerd in 2013, maar werd gevolgd door acht jaar van langdurige campagnes en debatten.

De wet die het huwelijk openstelt voor homo en lesbische koppels zal ook toestaan dat koppels samen kinderen kunnen adopteren én dat lesbische koppels gebruik mogen maken van IVF.

De regering heeft ook aangekondigd dat Zwitserland vanaf 1 januari 2022 de huwelijken van koppels van hetzelfde geslacht die in het buitenland trouwen, zal erkennen in plaats van de verbintenissen te behandelen als geregistreerd partnerschap.

De wetgeving houdt ook in dat het deelnemen aan een geregistreerd partnerschap per 1 juli niet meer mogelijk is in Zwitserland, hoewel koppels (hetero, homo of lesbisch) die al een geregistreerd partnerschap hebben dit wel mogen behouden.

Waar homo's en lesbiennes anno 2021 kunnen trouwen:
Landen:
Andorra - Argentinië - Australië - België - Brazilië - Canada, Colombia - Denemarken - Duitsland - Engeland - Finland, Frankrijk - Groenland - Ierland - IJsland - Luxemburg - Malta, Nederland - Noord-Ierland - Nieuw-Zeeland - Noorwegen, Oostenrijk - Portugal - Schotland - Slovenië - Spanje - Taiwan, Uruguay - Verenigde Staten - Wales - Zuid-Afrika - Zweden en Zwitserland.
Gebieden & Staten
- Mexico: in de staten: Coahuila - Chihuahua - Jalisco - Mexico-City, Nayarit, Puebla en Quintana Roo.
- Faeroer Eilanden: autonoom gebied binnen Denemarken.
- Britse kanaaleilanden: Alderney - Bermuda - Gibraltar,
- Guernsey - Isle of Man - Brits Oceaan gebied - Sark,
- Pitcairneilanden en Sint Helena.

Lees ook
In 25 Europese landen is er geen huwelijksgelijkheid.

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - November 2021.

Dit bericht is gepost op 19 November, 2021 en 198 keer gelezen.