Alle leden van Boyband komen uit LGBT+ gemeenschap + video.Een groep die beweert de "eerste openlijk LGBT+" K-pop boyband te zijn, is in Zuid-Korea gelanceerd met hun kleurrijke debuutmuziekvideo. De nieuwe vierkoppige band, Lionesses, wil dit (behoren tot de LGBT+ gemeenschap) uitdagen door luid en trots te zijn over hun seksuele geaardheid, te beginnen met hun allereerste nummer, "Show Me Your Pride".

Hoewel de vertegenwoordiging van LGBT+ in Zuid-Korea groeit, zijn er maar een handvol spraakmakende artiesten die openlijk uit de holebi & transgender+ gemeenschap komen, waaronder de rapper van Aquino, drafzanger Kwon Do Woon, K-popster Holland en de transmeisjesgroep Lady. Het land heeft nog steeds geen nationale discriminatiebescherming voor seksualiteit en genderidentiteit en de sociale stigma's die aan queer-identiteiten worden gehecht, blijven sterk.

De song "Show Me Your Pride" verkent de worsteling van LGBT+-zijn in Zuid-Korea en het verdragen van homofobie, haat en vooroordelen voor je eindelijk jezelf kan zijn. De leider van de band, Bae Dam-jun, vertelde TW News: “Het sleutelwoord voor dit nummer is het motief van ‘wij zijn ons’. De naam van de band: Lionesses, betekent 'leeuwin van de savannevlaktes'.

De videoclip voor "Show Me Your Pride" toont de leden van de band die katvormige maskerademaskers dragen tot het einde van het nummer, wanneer iemand zijn masker verwijdert om zijn gezicht te onthullen alsof hij voor de eerste keer uit de kast stapt. 'Laat me je trots zien. Omdat jij degene bent die straalt als sterren”, luidt de beschrijving bij de video. Het nummer werd geproduceerd met steun van de Zuid-Koreaanse activistische organisatie Beyond the Rainbow Foundation's Ivan City Queer Cultural Fund, dat tot doel heeft de vertegenwoordiging van LGBT+ in de Zuid-Koreaanse cultuur te stimuleren.VERKLARENDE WOORDENLIJST:
LGBT+ staat telkens v.d eerste letter v.d Engelse woorden: Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender.
De plus achter bovenstaande afkorting (lgbt) staat voor: alle andere seksuele geaardheden en genderidentiteiten, als ook voor intersekse personen en alle mensen die nog twijfelen over de eigen seksuele geaardheid of genderidentiteit.
Holebi staat telkens voor de twee eerste letters van de Vlaamse woorden: HOmo, LEsbisch, BIseksueel.
(soms staat er achter holebi (ook) een plus, die staat dan voor andere seksuele geaardheden zoals o.a panseksueel en aseksueel).
Transgender of trans is een parapluterm voor alle verschillende genderidentiteiten, gaande van: genderfluid, niet-binair, agender, genderqueer, dragqueen en dragking, queer, demiboy, demigirl tot transseksueel. Enkel binnen deze laatste groep (transseksueel) gaan mensen over tot hele of halve gender veranderende operaties. Transgenders kunnen zowel hetero of holebi e.a zijn.
Intersekse Een intersekse persoon wordt geboren met een lichaam dat zowel mannelijke als vrouwelijke geslachtskenmerken heeft, al dan niet in combinatie met dubbele gender specifieke chromosomen. Er zijn verschillende gradaties van intersekse personen. Intersekse is géén seksuele geaardheid en ook geen genderidentiteit. Een intersekse persoon kan zowel holebi als hetero zijn en kan ook onder de parapluterm transgender vallen als er niet onder vallen.

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - November 2021
.

Dit bericht is gepost op 05 November, 2021 en 340 keer gelezen.