Homofoben gooien regenboogbank in het water.
Uren werk staken Lotte Remmery (17) en Cheyenne Ingels (17) uit Dendermonde in het maken van een regenboogbank. Die werd recent vernield door vandalen (of homofoben) en in het water gegooid.

De regenboogbank, die er kwam naar aanleiding an een eindwerk van de twee studentes uit het Oscar Romerocollege, stond er als eindpunt van een wandeling rond het thema seksuele geaardheid en ter sensibilisatie rond homo lesbisch of biseksueel zijn. Maar afgelopen weekend werd de regenboogbank uit de grond gerukt en in de Dender gegooid. De meisjes doen een oproep naar getuigen.

De meisjes spendeerden uren en uren werk aan het schilderen van de bank in verschillende kleuren. En hoewel de bank veel lof oogstte, werd het project niet gespaard van problemen. Een paar dagen na de plaatsing werd ze, als gevolg van een misverstand, weggenomen door de technische dienst van de stad. De verf wilde niet drogen, maar dat werd uiteindelijk wel opgelost en de bank kwam terug aan de oevers van de Dender vlakbij het Oscar Romerocollege.

Maar nu doet zich een nieuw probleem voor. Vandalen richtten zich op de bank, waardoor ze in het water terechtkwam. “Wie doet nu zoiets, waarom toch?”, vragen de meisjes zich af. “We hebben hier zoveel werk ingestoken. We hopen dat iemand iets gezien heeft, zodat de daders opgespoord kunnen worden.” Of het gaat om homofoben is niet duidelijk

Eerdere regenboogbanken
De eerste kwam er in 2018 in de kruidtuin van Mechelen, ondertussen staan er in de stad ook nog in het Tivoli park en eentje voor de Schakel (uitvalbasis voor het HLWM (Homo Lesbienne Werking Mechelen). Andere gemeenten & steden met een regenboogbank: Niel, Muizen, Leest, Hombeek, Heffen, Walem en Heist.

Bron: holebi info & hln.be - November 2021

Dit bericht is gepost op 04 November, 2021 en 305 keer gelezen.