Paus slaat alle hoop de kop in.Paus Franciscus heeft (opnieuw) elke hoop op het homohuwelijk in de katholieke kerk de kop ingedrukt en verklaardE dat de kerk "niet de macht heeft om sacramenten te veranderen".

In een gesprek met verslaggevers na terugkomst in het Vaticaan vanuit Slowakije, werd de paus gevraagd naar huwelijksgelijkheid. Hij zei: “Ik heb hier duidelijk al over gesproken, niet? Het huwelijk is een sacrament. De kerk heeft niet de macht om sacramenten te veranderen. Het is zoals onze Heer heeft vastgesteld.”

Paus Franciscus drong erop aan dat er al burgerlijke wetten zijn die de 'situatie' van veel mensen met verschillende seksuele geaardheden proberen te helpen, en dat voorstanders van huwelijksgelijkheid geen dingen zouden moeten opleggen die van nature niet in de kerk functioneren. Hij ging niet in op het feit dat veel landen waar de katholieke kerk aanzienlijke macht heeft, bijvoorbeeld Polen, geen wettelijke erkenning bieden aan koppels van hetzelfde geslacht. Paus Franciscus benadrukte dat het weigeren om koppels van hetzelfde geslacht dezelfde rechten toe te kennen als koppels van het andere geslacht niet betekent dat ze worden veroordeeld. Het huwelijk is een huwelijk, maar dit betekent niet dat we [homoseksuele] mensen moeten veroordelen... Nee, alsjeblieft, dit zijn onze broeders en zusters en we moeten dicht bij hen zijn, maar het huwelijk als sacrament is duidelijk.

In maart van dit jaar oordeelde het Vaticaan dat de Katholieke Kerk geen verbintenissen van hetzelfde geslacht zou zegenen omdat ze “de zonde niet zegent en niet kan zegenen”. Een nota, uitgegeven door de Congregatie voor de Geloofsleer, het hoogste leerstellige ambt van het Vaticaan, vertelde kerkleden dat koppels van hetzelfde geslacht geen zegeningen mogen krijgen, omdat dit een belediging voor God zou zijn. De uitspraak, goedgekeurd door paus Franciscus, zei dat sommige kerken zijn begonnen met het aanbieden van zegeningen aan koppels van hetzelfde geslacht vanwege "een oprecht verlangen om homoseksuele personen te verwelkomen en te begeleiden" in hun instellingen. Het Vaticaan betoogde echter dat een zegen alleen kan worden verleend aan de relatie van een paar als ze leven volgens "de ontwerpen van God die in de schepping zijn gegraveerd".

Lees ook
Opschudding om zeer homofobe uitspraken van paus en vaticaan

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - September 2021.

Dit bericht is gepost op 20 September, 2021 en 462 keer gelezen.