HOLEBI INFO KALENDER (party, event...)

Holebi info KALENDER 2021

party, evenementen, bijeenkomsten...


9 - 26 NOVEMBER
HOLEBI (lgbt+) FILMFESTIVAL 2021
Dagelijks film(s), docu's, theater ... met holebi of trans+ thema
Info, kalender, tickets, film e.a aanbod ==> Klik hier

10 - 12 - 13 NOVEMBER - 20:00 uur
Toneelvoorstelling: Oesters voor beginners
30CC Wagehuys Brusselsestraat 63 - B-3000 Leuven
(toegankelijk-voor-rolstoelgebruikers)
Na “Grenzeloos” en “Vaar wel, bomma!” is toneelgroep Spot On terug met “Oesters voor beginners”, een Vlaamse versie van “Consider the Oyster” van David MacGregor. Deze hartverwarmende komedie dolt met de genderstereotypen en stelt ook de eeuwige vraag: wat betekent 'houden van'?
Verhaal: Sam en Joris delen een appartement. Sam is hetero, Joris homo, en allebei zijn ze hevige OHL-supporters. Misschien wint hun ploeg straks zelfs de Jupiler Pro League! Maar er staan de twee vrienden nog veel grotere verrassingen te wachten. Want er is ook nog Marisa, het lief van Sam. Wordt hun verhaal een sprookje met happy end? Of gooit Linda, Marisa’s listige moeder, nog roet in het eten? En wat hebben oesters daarmee te maken?
Toegang enkel met Covid Safe Ticket
Tickets en info ==> Klik hier

16 NOVEMBER - 19:30 - 23:55
Inspiratiemoment: Prof. P. Hoebeke - Gender in de blender
Cultuurhuis: EMotia - Oudenaardsesteenweg 456 - Erpe-Mere
Op 16 november komt Prof. P. Hoebeke langs om over zijn boek, gender in de blender, te praten.
Waarover gaat dit? Onze seksuele identiteit is geweldig complex. Tussen de stereotiepe man en vrouw bevindt zich een heel spectrum van seksuele identiteiten. De meeste mensen hebben een penis of vagina, maar je genderidentiteit kan daar los van staan. Als je je identificeert als man, kun je toch de drang voelen om je vrouwelijk te kleden. En dat zegt nog niets over je libido. Om te verduidelijken hoe gender werkt, hanteert prof. urologie Piet Hoebeke (UZ Gent) een pientere metafoor: de Genderblender. Stel je voor dat alle elementen van de seksuele identiteit – biologisch geslacht,genderidentiteit, genderexpressie, seksuele voorkeur en seksuele drift – zich als schuifknoppen op een mengpaneel bevinden. Die kunnen aan de uiteinden staan (100% mannelijk of vrouwelijk), maar meestal staan ze ergens tussen de twee polen. Iedereen heeft een unieke seksuele identiteit en vanaf nu kun je ook de jouwe beter plaatsen. Dit boek is een glasheldere analyse van gender, maar ook een warm pleidooi voor meer aanvaarding, want ons klassieke beeld van mannen en vrouwen is dringend aan een update toe.

17 NOVEMBER 20:00 tot 22:30
GenderExpress, Praatcafé, voor en door transgenders
Elke derde woensdag van de maand.
Transgender, .. partner van, ... ouder van, ... zoekende, ... Iedereen die de transgendergemeenschap een warm hart toedraagt is welkom. Er is bovendien een mooie mix van ervaringsdeskundigen aanwezig.
Locatie : ''Casa Rosa'', zaal "Het Salon". Ingang langs de Kammerstraat 22 (door de poort, zaal aan de rechterkant op de benedenverdieping). (Publieke parking in de buurt onder de Vrijdagsmarkt. Op 50 meter van de locatie.)
GenderExpress op Facebook ==> Klik hier

17 NOVEMBER - 21:00 tot 23:59
Wereldcafé met optreden van Linda Van De Wielle
Cafe Oude Post: Kardinaal Cardijnstraat 9 - Halle (achter de basiliek).
Organisatie: Halle-Lesbienne
Halle-lesbienne houdt het wereldcafé open. Iedereen is welkom Met gratis optreden. Wie een filmticket (holebifilm festival) heeft van "Carmen & Lola", krijgt een gratis drankje. Rond 23:00 brengt Linda mijmermuziekjes uit een vrouwenleven. Gewoon en dus bijzonder.
Info: Klik hier

20 NOVEMBER 17:00 tot 19:00
Feestelijke presentatie van de tweede stadskroniek van Erfgoedlab: De kleur van de stad...
Zolder Het Roze Huis, Draakplaats 2018 Antwerpen
Inkom 10 Euro
Na de boekvoorstelling op de zolder van Het Roze Huis (boven café Den Draak) volgt een receptie.
Voor 10 euro kan je aanwezig zijn op de lezing en de receptie en krijg je de stadskroniek cadeau.
LGBTQ personen hebben altijd een rol gespeeld in de rijke geschiedenis van Antwerpen. Veel van hun verhalen gingen verloren omdat ze zich afspeelden in de donkere hoekjes van de stad. In deze Stadskroniek worden deze verhalen op papier vereeuwigd.
Een avond met Fleur Pierets, Nabilla Ait Daoud, Luc Verheyen, Mark Sergeant, Marion Wasserbauer, Marc Daems, Paul Borghs, Johanna Pas, Bart Hellinck. En met tolk Vlaamse Gebarentaal.
Tickets bestellen: Klik hier

21 NOVEMBER - 13:30 - 15:00
Holebi-bib - Leesclub van Roze Huis Antwerpen: Roelof Smit - De dubbele waarheid
De Holebibib nodigt jullie allemaal uit om deel te nemen aan de Leesclub. Dit keer lezen we De dubbele waarheid van Roelof Smit.
'Ruben: model, knap, succesvol. Milan: intelligent, onzeker, gevoelig. Ze brengen een nacht met elkaar door, maar beleven die allebei anders. Terwijl Ruben zijn weg vervolgt naar internationale roem, stort Milans wereld in. Jaren later gaat Milan de confrontatie met Ruben aan en worden de levens van beide jonge mannen beheerst door #metoo, advocaten en sociale media. Wat is er werkelijk gebeurd? Wie is de dader en wie is het slachtoffer? En is de wereld wel zo zwart-wit?
In De dubbele waarheid zijn de twee kanten van het boek ook de twee kanten van het verhaal. Milan en Ruben vertellen ieder hun eigen versie. Het maakt niet uit welk perspectief het eerst gelezen wordt. Of misschien ook wel...' Zegt je dit ook wel iets? Lees het boek en kom het samen met ons bespreken.
Omwille van de coronamaatregelen gaat de Leesclub door op zolder, Draakplaats 1 2018 Antwerpen. De plaatsen zijn beperkt, dus kom op tijd. Dit evenement wordt gesteund Gelijke Kansen Vlaanderen en Stad Antwerpen. Deze locatie is niet toegankelijk voor mensen in een rolstoel. Indien je vragen hebt over de toegankelijkheid, kan je ons mailen via info@hetrozehuis.be
27 NOVEMBER - 4 en 11 DECEMBER - 15:00 - 17:30
Holebi-bib (Roze Huis Antwerpen) : Queer writing group
De Holebibib nodigt jullie allemaal uit om deel te nemen aan de Leesclub. Met dit keer de Queer Writing Group.
Opgelet andere locatie: Deze activiteit gaat door in Zaal Yasmine, Draakplaats 2, 2018 Antwerpen. Deze locatie is toegankelijk voor mensen met een rolstoel.
QWG strijkt gedurende drie zaterdagen neer in de Holibibib, Antwerpen. QWG wil een safe space creëren waar je vrij aan de slag kunt gaan met thema’s, schrijfvormen of schrijfprocessen die moeilijker een plaats vinden binnen gangbare schrijfconventies.
De 3 geplande zaterdagen in Holibibib Antwerpen zijn begeleide sessies. We duiken in laagdrempelige opdrachten en experimenten die ons schrijven op een fijne manier uitdagen en openbreken. Geschreven teksten kunnen aanleiding zijn tot een gesprek binnen een veilige en ongedwongen omgeving. Queer Writing Group wil vooral een speeltuin zijn waar niets moet en waar je al schrijvend kunt spelen en experimenteren in een zoektocht naar je eigen schrijfstem.
Je kunt je inschrijven voor alle zaterdagen, of slechts één of twee zaterdagen aansluiten. De werkmomenten zijn geschikt voor schrijvers met én zonder ervaring. Deze zaterdagen zijn 27/11, 4/12 en 11/12,steeds tussen 15.00 en 17:30.
Inschrijven is verplicht. Inschrijven kan via holebibib@gmail.com Er is plaats voor 10 deelnemers, dus aarzel niet om snel in ter schrijven.
Prijs: Vrije bijdrage ter plekke. De werkmomenten worden gegeven door Pieter Delfosse die in zijn schrijfwerk zelf vaker op zoek is naar naar queer vormen en queer schrijfprocessen. Hij gelooft dat een dergelijk onderzoek interessanter is om te voeren met anderen die vanuit een even nieuwsgierige en open houding hun eigen (queer) schrijven verder willen verkennen.

4 DECEMBER - 20:00 uur
Toneelvoorstelling: Oesters voor beginners
CC Vredeberg - Vredebergstraat 12 - Lier (Antwerp)
Na “Grenzeloos” en “Vaar wel, bomma!” is toneelgroep Spot On terug met “Oesters voor beginners”, een Vlaamse versie van “Consider the Oyster” van David MacGregor. Deze hartverwarmende komedie dolt met de genderstereotypen en stelt ook de eeuwige vraag: wat betekent 'houden van'?
Verhaal: Sam en Joris delen een appartement. Sam is hetero, Joris homo, en allebei zijn ze hevige OHL-supporters. Misschien wint hun ploeg straks zelfs de Jupiler Pro League! Maar er staan de twee vrienden nog veel grotere verrassingen te wachten. Want er is ook nog Marisa, het lief van Sam. Wordt hun verhaal een sprookje met happy end? Of gooit Linda, Marisa’s listige moeder, nog roet in het eten? En wat hebben oesters daarmee te maken?
Toegang enkel met Covid Safe Ticket
Tickets en info ==> Klik hierTOEVOEGEN
Je party, evenement of bijeenkomst hier laten toevoegen.
Mail alle gegevens naar holebi.info.belgie AT gmail.com.

Dit bericht is gepost op 15 September, 2021 en 728 keer gelezen.