Paralympische spelen team LGBT+ geschiedenis geschreven & meer.
Paralympische geschiedenis is geschreven nadat Robyn Lambir de eerste niet-binaire atleet was die afgelopen weekend een medaille won. En de Ierse para wielrenster (tandem fietsen) Katie Dunlevy won zilver en vestigde samen met haar atleten partner ook nog een wereldrecord.

De Australische Robyn Lambir, 24, won brons op de 100 meter lange T34-sprint voor dames met een triomfantelijke score van 18,68 seconden. Na afloop zei Robyn: "Het zijn mijn eerste Paralympische spelen, het is bijna een tienjarige droom geweest om hier te zijn en een medaille te winnen. Het is geweldig om nu ook te hebben gewonnen. Ik wil verder aan alle mensen laten zien dat je met handicap of niet je altijd je droom kan waar maken als je er helemaal voor gaat." Robyn werd op de leeftijd van negen jaar getroffen door een hersenverlamming.

En de Ierse openlijke lesbische parafietser Katie-George Dunlevy won samen met wielerpartner Eve McCrystal zilver. Samen vestigden ze bovendien een nieuw wereldrecord toen ze de ronde in 3.19.946 eindigden. Katie zei na afloop sprakeloos te zijn na haar overwinning. Op de leeftijd van elf jaar werd Katie blind.

Lees ook
Paralympische Spelen: Team holebi 1e goud en coming out koppeltje
Ook op Paralympische Spelen record aantal openlijke atleten + lijst
Maak kennis met meer dan 20 niet binaire beroemdheden (2020)

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - 1 September 2021
.

Dit bericht is gepost op 01 September, 2021 en 309 keer gelezen.