Paralympische Spelen: Team holebi 1e goud en coming out koppeltje.
De eerste gouden medaille gewonnen door een openlijke holebi atleet op de Paralympische Spelen in Tokio, werd gewonnen door de Britse ruiter Lee Pearson, 47 (foto links). Sinds zijn eerste deelname aan de Paralympische Spelen in 2000 won hij al 12 gouden medailles. Daarnaast was er ook nog een coming out van een kersvers lesbisch koppeltje (foto rechts) op de spelen.

Gouden medaille
Na zijn overwinning werd hij geïnterviewd door een Japanse journalist waarbij hij een mooie boodschap verspreidde: “Liefde moet zegevieren, echt waar. Welke vorm dan ook, ik denk dat liefde moet zegevieren. Als je geboren bent met een handicap, als je een kind met een handicap hebt, als je geboren bent met aantrekking tot hetzelfde geslacht, als je dochter uit de kast komt of je zoon, houd dan gewoon van ze. Niemand wil anders zijn, maar we moeten andere mensen omarmen, want dat is de samenleving, dat is de wereld. Die verschillende mensen gaan nergens heen. En wat er ook naar ze wordt gegooid, homo's en gehandicapten zullen er altijd zijn. Je kunt zeggen dat het illegaal is, je kunt ze een afschuwelijk gevoel geven, maar ergens op de wereld wordt er weer een homojongen of -meisje geboren. Ergens in de wereld zal iemand geboren worden zonder ledematen. Weet je wat ik bedoel? Het leven gaat door en het is dwaas in deze tijd dat er nog altijd landen zijn die in het stenen tijdperk leven."

Koppeltje uit de kast
Twee Britse atleten die beide deelnemen aan de Paralympische Spelen in Tokio zijn zopas samen uit de kast gekomen als koppel. Beide waren al uit de kast, maar kwamen nu tijdens de spelen als koppel uit de kast. De twee leerde elkaar online kennen in lockdown tijd vanwege covid-19. Lauren Rowles, 23, roeien, en Jude Hamer, 30, rolstoel basketbal, nemen allebei deel aan de Paralympische Spelen van Tokyo 2020, Rowles in het roeiteam en Hamer in rolstoelbasketbal voor vrouwen. Zowel Lauren als Jude hebben ook deelgenomen aan de Paralympische Spelen in Rio.

Beide hadden, voor ze elkaar leerde kennen last van mentale gezondheidsproblemen, en beide hadden ook nog eens moeilijke tijd tijdens een laatste lockdown vanwege covid-19. Maar, net tijdens die lockdown leerde ze elkaar online kennen, meteen hadden ze veel steun aan elkaar en het klikte meteen enorm. Hun eerste persoonlijke contact resulteerde in een telefoon gesprek van twee uur, na de lockdown konden ze fysiek afspreken en niet veel later werden ze een koppel. Ondertussen wonen ze samen.

Ook bij de Olympische Spelen kwamen atleten uit de kast als lesbisch koppel.

In een eerder holebi info bericht, met de voorstelling van alle openlijke holebi Paralympische atleten, kan je meer te weten komen over bovengenoemde atleten, link hier onder:

Lees ook
Ook op Paralympische Spelen record aantal openlijke atleten
Olympische sporters kwamen als koppel uit de kast
LGBT Olympische Spelen: 11 gouden, 12 zilveren en 9 bronzen medailles

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - 29 Augustus 2021


.

Dit bericht is gepost op 29 August, 2021 en 298 keer gelezen.