Atheneum vroeg en kreeg regenboogzebrapad in Vlaams Brabant
Dit jaar zijn er tientallen steden en gemeenten die een regenboogzebrapad aanlegde. Daarnaast zijn er ook steeds meer die kiezen voor meerdere regenboogzebrapaden, zoals de stad Halle (Vlaams Brabant).

Halle heeft al sinds 2019 een regenboogzebrapad, gelegen op de hoek van de Arkenvest en de Basiliekstraat aan de Halse bibliotheek. En ondertussen blijkt dat de stad, op vraag van een school, een tweede regenboogzebrapad heeft laten aanleggen. Dit is gelegen in de Vandenpeereboomstraat in de stationsbuurt, aan de kruising met de Sint-Annastraat in de buurt van het GO! Technisch Atheneum.

"Een tijdje geleden werden hier herstellingswerken uitgevoerd aan de riolering en het wegdek”, aldus de stad Halle. “Dat kruispunt werd nu afgewerkt met een regenboogzebrapad als symbool tegen onverdraagzaamheid en discriminatie van holebi’s en transgenders."

Het tweede regenboogzebrapad kwam er op vraag van Het GO! Technisch Atheneum. "Een school is ook de ideale plek om holebi, transgender en intersekse thema's bespreekbaar te maken, stereotypen te doorbreken en attitudes bij te stellen. Een school waar je mag zijn wie je bent en waar een open sfeer heerst, kan dus veel betekenen voor het welzijn van holebi en transgender+ personen. De stad wenst daarom alle leerlingen en leerkrachten in Halle en daarbuiten een schooljaar zonder discriminatie of geweld. Een wens die gesymboliseerd wordt met dit regenboogzebrapad."

In welke Belgische steden en gemeenten ligt er een regenboogzebrapad Klik hier, (via de holebi info gids).


Bron: holebi info & hln.be - Augustus 2021

.

Dit bericht is gepost op 23 August, 2021 en 419 keer gelezen.