Israel past wet bloed geven homo, bi mannen en msm aan + lijstje.Israël gaat de huidige beperkingen opheffen die homo- en biseksuele mannen verbieden bloed te doneren. Het nieuws werd aangekondigd door de minister van Gezondheid Nitzan Horowitz, die in 2019 de eerste openlijk homo gekozen leider werd van een Israëlische politieke partij.

Momenteel mogen homo's, biseksuele mannen en MSM (Mannen die Seks hebben met Mannen) bloed geven als ze in het afgelopen jaar géén seks hadden. De nieuwe regels stellen nu dat iedereen die hoge risico seksuele contacten had drie maand geen seks mag hebben gehad voor men bloed mag en kan geven. Tal van Israëlische politici ijverde al voor een aanpassing van de wet sinds 2014.

Wereldwijd mogen homo's biseksuele mannen en msm nog steeds geen bloed geven. In slechts een handje vol landen kan dat wel waarbij de meerderheid onder voorwaarden (zie lijstje verderop). Vorig jaar (2020) werd tijdens een conferentie over retrovirussen en aanverwanten bekend gemaakt dat er geen toename is van het aantal hiv-infecties dat via bloedtransfusies wordt verspreid wanneer homo's wel bloed mogen geven. Meer hier over ==> Klik hier


Lijstje van landen met of zonder voorwaarden betreffende het geven van bloed,
door homo, biseksuele mannen, en MSM


Landen zonder wachttijd:
Argentinië - Hongarije - Italië - Mexico - Portugal - Thailand - Uruguay - Spanje en Zuid-Afrika.

Landen met als voorwaarden - wachttijd 3 maanden geen seks
Australië - Canada - Noord-Ierland, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk.

Landen met als voorwaarden - wachttijd 4 maanden geen seks
Frankrijk en Denemarken.

Landen met voorwaarden - wachttijd 12 maanden geen seks
België - Brazilië - Duitsland - Finland - Hong Kong - Israël - Japan - Nieuw Zeeland - Zweden en Zwitserland.

Uitzonderingsland:
- Nederland: homo's met vaste monogame relatie mogen zonder voorwaarden bloed geven. Voor andere homo, bi mannen en msm blijft de voorwaarde vier maand geen seks.
- Voor zover bekend mogen transgenders enkel bloed geven in het VK (sinds dit jaar) onder dezelfde voorwaarden als homo, bi en msm.

Extra info
MSM staat voor Mannen die Seks hebben met Mannen. Het gaat om mannen die zichzelf niet identificeren als homo of biseksueel. Het gaat daarbij om mannen die sporadisch seks hebben met een man of om sekswerkers.

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - 20 Augustus 2021
.

Dit bericht is gepost op 20 August, 2021 en 375 keer gelezen.