CD&V Jongeren Turnhout willen meer doen tegen holebi- & transfobie.Jordie Cramer, 26, waarnemend voorzitter van de Turnhoutse CD&V-jongeren afdeling wil dat er een vijfhoeksoverleg komt in strijd tegen holebi- en transfobie. Jordie ontsnapte met dank aan heel wat vrienden tot nu toe aan geweld op basis van zijn geaardheid, maar scheldpartijen, die komen regelmatig voor, de laatste keer nog maar twee weken geleden.

In de krant het nieuwsblad vertelt Jordie dat hij vaak wordt nageroepen. "Nu durf ik al te reageren, maar ik heb het er als tiener erg moeilijk mee gehad. Je maakt een heel proces mee, de zoektocht naar wie je zelf bent, elk scheldwoord kwetst enorm." Omdat Jordie politiek gearrangeerd is sprak hij recent met Vlaams parlementslid Orry Van de Wauwer (CD&V), zelf ook openlijk homo.

In het gesprek stelde Van de Wauwer, vanuit het lerend netwerk van Gelijke Kansenambtenaren van de centrumsteden, enkele mogelijke oplossingen voor in strijd tegen holebi- en transfobie. Het belangrijkste idee is volgens Cramer een vijfhoeksoverleg, zoals dat al bestaat in Antwerpen, Kortrijk en Sint-Niklaas, waarin stadsbestuur, politie, parket en het holebi middenveld samen werken om holebi & transfobie aan te pakken. Dergelijke samenwerking kan volgens Cramer constructieve oplossingen bieden aan voornamelijk jongeren die te maken hebben of krijgen met holebi- of transfobie en geweld op basis van seksuele geaardheid of genderidentiteit.

Sommige mensen pleiten voor een nultolerantie tegen holebi- en transfobie en een harde aanpak van degene die zich schuldig maken aan geweld op basis van genderidentiteit of seksuele geaardheid. Jordie ziet het anders en zei in de krant het nieuwsblad: "Er bestaan technieken om situaties van homofobie te ontmijnen. We moeten daarvoor zeker kijken naar de opvoeding. holebi zijn is al een thema in middelbare scholen, maar dat vind ik te laat. Daar zijn jongeren vaak al gebrainwasht. Ik zou het thema al in de lagere school ter sprake brengen."

Cramer wil zelf een actieve rol spelen in de aanpak van homofobie. “Pas nadat je zelf zoiets hebt meegemaakt, besef je hoe diep dit je raakt en dat je leven voor lange tijd wordt beheerst door angst. Jonge mensen die in de puberteit worden geconfronteerd met de onzekerheid over hun geaardheid, zijn ontzettend kwetsbaar. Ik wil graag mijn ervaring en kennis meebrengen naar de tafel en een stem zijn voor iedere holebi die al dan niet slachtoffer is geworden van verbaal of fysiek homofoob geweld.”

Nuttige info
- Info Jordie Cramer ==> Klik hier

- CD&V Regenboognetwerk (groep van holebi & trans+ binnen de partij) - info via mail: regenboognetwerk@cdenv.be
(ter extra info, elke Vlaamse politieke partij heeft een holebi & trans+ groep binnen de partij, wie interesse heeft ga naar de holebi info GIDS, klik op holebi organisaties en kies: Landelijke holebi & transgender organisaties.)

- Holebifobie melden ==> Klik hier

- Transgender+ fobie melden ==> Klik hier

- Méér links (hulpverlening, organisaties, info's...) ga naar de holebi info gids (klik bovenaan in het menu op het woord gids).


Bron: holebi info en nieuwsblad.be - Augustus 14 - 2021.
.

Dit bericht is gepost op 14 August, 2021 en 890 keer gelezen.