Olympisch holebi & transgender nieuws + foto's.Eerder kon je bij holebi info al Olympisch LGBT+ nieuws vanuit Tokio Zoals het feit dat er dit jaar een record aantal van 168 holebi & trans+ atleten deelnemen aan de spelen, het feit dat er meer transgender en niet-binaire sporters deelnemen dan gedacht, en er waren ook nog twee coming outs. De spelen eindigen zondag 8 augustus. Vandaag nog meer nieuws over enkele van de vele LGBT+ Olympische Atleten.Lesbische voetbalster (en haar team)

Om te beginnen het feit dat het Amerikaanse vrouwenvoetbal team een bronzen medaille won, mede door een ongelooflijk hoekdoelpunt door de legendarische lesbische voetbalster Megan Rapinoe. De voetbalster won al tal van prijzen en awards (raadpleeg Engelstalige wikipedia pagina). Sinds 2016 heeft ze een relatie met basketbalster Sue Bird.Filipijnse bokster

Eerder droeg de Filipijnse bokster Nesthy Petecio haar zilveren medaille op aan de hele LGBT+ gemeenschap. De bokser schreef begin deze week geschiedenis door als eerste Filipijnse bokster ooit een Olympische medaille te winnen. Ze riep haar holebi & transgender landgenoten op verder te blijven strijden voor gelijke rechten.X gebaar op het podium

De Amerikaanse Kogelstoter Raven Saunders, 25, vierde haar zilveren medaille op het podium door met haar armen een X te vormen, waarmee ze alle 'onderdrukten' een hart onder de riem stak. Saunders die zich voornamelijk inzet voor gelijke rechten voor holebi's en transgenders zei tegen de pers dat ze met het X gebaar, alle mensen wereldwijd wilde vertegenwoordigen die het moeilijk hebben en die niet over een platform beschikken om hun stem te laten horen.Olympisch sporter bedankt homo papa

Verder was er nog de ontroerende verklaring van de Amerikaanse in Cambodja geboren duiker Jordan Windle. Die zijn homo papa bedankte voor alles wat die voor hem heeft gedaan. Jordan verklaarde dat het dankzij zijn papa is dat hij zo ver in zijn sport is geraakt. Hij werd eerder zeven keer senior nationaal kampioen, en zes keer junior nationaal individueel kampioen. Jordan die werd geadopteerd door een alleenstaande homo papa zei in een interview dat hij zijn carrière heeft gewijd aan het zo trots mogelijk maken van zijn vader. "Als ze me vragen waarom ik duik, vertel ik iedereen dat ik puur voor mijn vader duik en hoeveel hij ervan houdt om naar me te kijken. Zonder zijn steun en opofferingen zou ik niet staan waar ik vandaag sta, zijn liefde en steun hebben gemaakt wie ik ben, ik ben hem zo dankbaar voor alle kansen die hij mij heeft gegeven."Rusland onder vuur bij IOC

Tot slot was er ook nieuws rond het feit dat het IOC (Internationaal Olympisch Comité) zijn ongenoegen heeft geuit tegenover de Russische media die in hun verslaggeving rond de spelen zeer homo- en transfobisch zijn. Officieel mocht Rusland dit jaar niet deelnemen aan de spelen, omdat enkele spelers schuldig waren bevonden aan door de staat gesponsord doping gebruik. Maar, er nemen toch 330 Russische atleten deel maar wel zonder Russische vlag of het volkslied.
Wat gebeurde er nu?
Het IOC is niet te spreken over de veelvuldige homo- en transfobe uitspraken van de Russische media, waarbij men meermaals de vele openlijke lgbt+ atleten 'abnormalen' en 'perverten' noemde. Het Russische media kanaal Rossiya, favoriet van Poetin en zijn volgers, hadden het vooral gemunt op duiker Tom Daley en de transgender gewichtheffer Laurel Hubbard, waarbij een Russisch parlementslid openlijk zei dat hij 'walgt' van homo's en transgenders. “We zijn tegen al deze vuiligheid en perversie, we zijn tegen deze gruwel", schreeuwde hij in een live uitzending. Een ander Russisch parlementslid zei dat de deelname van veel holebi & trans atleten een "onderdeel van de westerse inspanningen om hun agenda van gelijke rechten, aanvullende rechten voor LGBT, transgenders en andere perverselingen in de Olympische beweging te implanteren".
Reactie IOC
In reactie daarop vertelde een woordvoerder van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) aan de BBC dat ze contact zullen opnemen met de officiële Russische omroep om hun bezorgdheid te uiten. "Discriminatie hoort absoluut niet thuis op de Olympische Spelen. We hebben contact gehad met onze contractuele omroeppartner in Rusland om duidelijkheid te krijgen over de situatie en om de fundamentele principes van het Olympisch Handvest te onderstrepen en we volgen dienovereenkomstig op." Het wees ook op zijn eigen inspanningen om de diversiteit van zijn atleten te vieren, met name zijn steun voor het LGBT+-hospitaliteitscentrum Pride House van de Tokyo Games. "We verwelkomen dat Tokyo 2020 - 2021 diversiteit en inclusie heeft ingebed in het model van de Olympische Spelen," aldus de officiële verklaring vanuit het IOC.

Eerder kon je bij holebi info over de Olympische Spelen lezen:
168 LGBT atleten op Olypische Spelen, coming out en love statement
Italiaanse Olympisch sportster uit de kast door Nederlandse vriendin
Meer trans en niet-binaire deelnemers Olympische Spelen dan gedacht

Extra
- LGBT = de letters staan voor de Engelse woorden: Lesbian - Gay - Bisexual - Transgender.
- Holebi = de twee opeenvolgende letters staan voor de Vlaamse woorden: HOmo - LEsbisch - BIseksueel.
- De plus achter lgbt staat voor alle andere genderidentiteiten (niet-binair, genderfluid, agender...)
- Bij de plus voegt men ook nog andere seksuele geaardheden zoals panseksueel, aseksueel... en tot slot behoren ook intersekse personen en twijfelende personen nog bij de plus.
- Transgender = in hoofdzaak een parapluterm voor verschillende genderidentiteiten. Iemand die transgender is kan zowel holebi als hetero zijn. Iemand die overgaat tot hele of halve gender veranderende operaties noemt men transseksueel, en vallen ook onder de parapluterm transgender.

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - Augustus 2021


.

Dit bericht is gepost op 06 August, 2021 en 1031 keer gelezen.