Ghana wil extra zeer extreme anti wet invoeren, ook hetero's slachtoffer.Hoewel homo en lesbische relaties in het Afrikaanse Ghana al strafbaar zijn met een celstraf van drie jaar, is de overheid van plan om nog dingen toe te voegen aan de anti wet, gaande van het verbod op seksspeeltjes tot het simpel weg gewoon pro holebi & transgender te zijn.

Bekend als de "Bevordering van de juiste menselijke seksuele rechten en Ghanese familiewaarden Bill 2021", is het wetsvoorstel vernoemd naar de National Coalition for Proper Human Sexual Rights and Family Values, een van Ghana's meest wrede anti-LGBT+ groepen.

Het wetsvoorstel werd in maart dit jaar aangekondigd door parlementariër Samuel Nartey George, die zei dat hij en zeven andere parlementsleden wetgeving zouden indienen om de bevordering van LGBT+-rechten strafbaar te stellen, maar tot deze week waren de volledige details van het wetsvoorstel niet bekend.

Ook hetero's strafbaar
Het wetsvoorsel wil iedereen (lees hetero's) strafbaar stellen die holebi's en transgenders en 'andere genderidentiteiten die in strijd zijn met de binaire categorieën van mannelijke en vrouwelijk', steunen, of gewoon aanvaarden, straffen met een celstraf van drie tot vijf jaar. Het mag duidelijk zijn dat als deze wet er komt ook veel hetero's het slachtoffer zullen worden van een anti LGBT+ wet, én dat het bovendien zal zorgen voor een opleving van meer geweld tegen holebi's en transgenders in het land.

Het wetsvoorstel zal ook het verlenen of ondergaan van alle genderbevestigende medische zorg strafbaar stellen, eveneens met een celstraf van drie tot vijf jaar. Verder worden ook alle seksspeeltjes illegaal, net als anale en orale seks voor iedereen, dus ook voor hetero's.

Daar waar andere landen conversietherapie afschaffen...
Het wetsontwerp promoot ook conversietherapie (waarbij men van holebi's hetero's wil maken of waarbij men trans personen wil veranderen in niet trans personen), en waarbij men ouders van interseksuele kinderen er zelfs toe zal verplichten om het kind kort na de geboorte een chirurgische behandeling te laten ondergaan.

Ook nog verbod op 'propaganda', ook hier hetero's strafbaar
Er komt ook nog een verbod op holebi & transgender+ 'propaganda'. Dit omvat het vermelden van LGBT+-kwesties in welke vorm van media dan ook, bijvoorbeeld op sociale media, in kranten of in film, het op welke manier dan ook promoten van "sympathie" voor holebi en transgender+ personen, het verlenen van hulp, diensten of financiering aan LHBT+-mensen of groepen, en het lesgeven aan kinderen over het bestaan van holebi's en transgenders. Op alle in het wetsvoorstel genoemde misdrijven met betrekking tot “LGBT+-propaganda” staat een gevangenisstraf van maximaal 10 jaar.

Het wetsvoorstel beschrijft het als volgt: "grove onfatsoenlijke daden", bestraft met zes maanden tot een jaar gevangenisstraf, als elke "openbare vertoon van amoureuze relaties" tussen mensen van hetzelfde geslacht of "tussen personen waarbij een of meer of de personen geslachts- of geslachtsverandering". Een van de indieners van het wetsvoorstel zegt: 'homoseksualiteit is geen mensenrechten, het is een seksuele voorkeur. Voorkeuren zijn niet absoluut of ongereguleerd."

Extra
- LGBT+ = Elke letter staat voor de Engelse woorden: Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender.
- De plus staat voor tal van andere genderidentiteiten zoals genderfluid, agender, niet-binair, en voor enkele andere seksuele geaardheden zoals panseksueel en aseksueel. Ook intersekse en twijfelende personen vallen onder de plus.
- Holebi = De twee eerste letters staan telkens voor de Vlaamse woorden: HOmo, LEsbisch, BIseksueel.
- Transgender is in hoofdzaak een parapluterm voor verschillende genderidentiteiten zoals genderfluid, niet-binair, agender en transseksuelen, enkel mensen uit deze laatste groep gaan over tot hele of gedeeltelijke geslachtveranderende operaties. Een transgender persoon kan zowel holebi als hetero zijn, idem voor andere genderidentiteiten.

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - Juli 2021
.

Dit bericht is gepost op 28 July, 2021 en 450 keer gelezen.