Holebi & transgender+ genomineerden Emmy Awards 2021.De genomineerden voor de Emmy Awards 2021 zijn er weer. En holebi info zet daarbij opnieuw de holebi & transgender genomineerden in de spotlights. De uitreiking gaat dit jaar door op 19 september.

Geschiedenis
- Allereerst is er actrice Mj Rodriguez die geschiedenis schrijft als eerste transvrouw die genomineerd is voor de award van beste actrice, in de categorie hoofdactrice, drama, voor haar rol in de serie Pose.

Pose
- Pose acteur Billy Porter, openlijk homo, die in 2019 en 2020 al een Emmy won, is dit jaar opnieuw genomineerd voor dezelfde award, die van beste acteur in een hoofdrol. In mei van dit jaar kwam Porter als homo uit de niet-binaire kast.
- De serie Pose zelf is ook genomineerd en dit voor Beste drama serie. De serie die draait rond de holebi & trans scene in de jaren 80 en 90, en kwam destijds ook in het nieuws door het feit dat er maar liefst vijf hoofdrollen worden vertolkt door transgender actrices. Bedenker van de serie Ryan Murphy is zelf openlijk homo.

Homo Drag Queen
- RuPaul gaat met de meeste nominaties lopen namelijk: Presentator van realityshows RuPaul's Drag Race en Competitie Serie award RuPaul's Drag race en Ongestructureerd reality-programma: RuPaul’s Drag Race Untucked.

Bekend van Orange is the New Black
- Actrice Samira Wiley, openlijk lesbisch, is dan weer genomineerd voor beste actrice in een bijrol, drama, voor haar rol in The Handmaid's Tale.

Drie openlijke holebi's
- De Comedyserie Saturday Night Live heeft drie openlijke holebi genomineerden. De Chinees-Amerikaanse acteur, Bowen Yang, openlijk homo, is genomineerd voor de award van beste mannelijke bijrol. Amerikaans actrice Kate McKinnon, openlijk lesbisch is genomineerd voor de award van beste vrouwelijke bijrol. En de Canadees Dan Levy, openlijk homo is genomineerd voor de award van beste gast acteur.

Queer
- En de Britse actrice Emma Corrin, die in juli uit de queer kast kwam en bekende dat ze een borstbinder draagt, en verklaarde dat ze de voornaamwoorden ze/zij gebruikt, is genomineerd voor een award van beste hoofdrol actrice in een drama serie, voor haar rol in The Crown.

Lees ook
Holebi & transgender winnaars op de Primetime Emmy Awards 2020
Holebi & transgender Emmy award winnaars 2019

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - Juli 2021

.

Dit bericht is gepost op 14 July, 2021 en 394 keer gelezen.