Twee eilandstaten weigeren homoseksualiteit uit strafwet te halen.De eilandstaten Saint Lucia en Saint Kitts en Nevis hebben er opnieuw voor gekozen om een wrede wet uit het koloniale tijdperk te blijven handhaven die homoseksualiteit strafbaar stelt.

De twee oostelijke Caribische eilanden weigeren oproepen van de VN-Mensenrechtenraad om homoseksualiteit en homoseksuele betrekkingen tussen instemmende volwassenen uit de strafwet te halen. Volgens hun strafwetboeken is homoseksualiteit 'een afschuwelijk misdaad'.

In beide eilandstaten riskeren holebi's nog steeds tien jaar celstraf. Saint Kitts en Nevis voegt daar nog een strafwerk kamp aan toe.

Hoewel de wetten zelden worden gehandhaafd, hebben ze een schadelijke invloed op het versterken van maatschappelijke vooroordelen, waardoor stigmatisering, discriminatie en geweld tegen holebi's en transgender+ personen effectief sociale en juridische sancties worden opgelegd. Beide landen werden aangespoord om de wetten in te trekken naar aanleiding van de VN-mensenrechten door de VN-Mensenrechtenraad.

Extra info
Gelukkig zijn er, hoewel langzaam aan, toch steeds meer landen waar men homoseksualiteit wél uit de strafwet haalt. Wat betreft bijvoorbeeld Afrika zijn er op heden (2021) al 21 landen waar homoseksualiteit niet langer strafbaar is. Vorig jaar haalde Bhutan, Belize, Angola en Gabon homoseksualiteit uit de strafwet. In 2019 gebeurde dat door Hong Kong en Botswana. In 2018 door Libanon en Trinidad. In 2016 door Belize, de Republiek Nauru en Mozambique, en in 2014 door de Republiek Palau of Belau (land in Oceanië).

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - Juli 2021

Dit bericht is gepost op 10 July, 2021 en 459 keer gelezen.