Vlaams Brabants koppel krijgt homofoob briefje in bus.In Zemst (Vlaams Brabant) kreeg een homo koppel woensdag een homofoob briefje in de brievenbus. Een anonieme homohater liet de slachtoffers ween dat ze maar beter vertrekken als ze zich niet gedeisd houden.

Het koppel diende ondertussen een klacht in bij de poltiei. Burgemeester Veerle Geerinckx (N-VA) spreekt van een onaanvaardbare daad.

Op het briefje stond onder andere geschreven: "Bende vuil homo’s. Keep low profile. Of maak je klaar om te vertrekken."

In een reactie schreef het koppel op sociale media:
"Aan de vriendelijke persoon die ons huis passeerde, je bent iets verloren in onze brievenbus. Wel fijn om je werkdag zo te eindigen."

Het regende meteen verontwaardigde reacties op sociale media, en duizenden lieten een positieve boodschap achter.

Verder wil het koppel niet reageren op de gebeurtenissen, wel dat ze een klacht indiende bij de politie.

Burgemeester van Zemst Veerle Geerinckx spreekt van een wandaad. "Dit zijn dingen die absoluut niet kunnen in onze regenbooggemeente”, vertelt ze. “We hangen elk jaar de regenboogvlag uit om onze steun aan de holebigemeenschap te betuigen. Dat iemand een homokoppel op die manier bedreigt, is helemaal niet oké. Slachtoffers van dergelijke haatberichten raden we aan om telkens een klacht in te dienen bij de politie. Als gemeente zullen we hier ook zeker op werken, want dit kan niet door de beugel."

Bron: hln.be - Juli 2021


.

Dit bericht is gepost op 08 July, 2021 en 440 keer gelezen.