Voormalig Eurovisie-deelnemer live op Tv uit de kast + video.Voormalig Eurovisie-deelnemer Mélovin, 24, is zopas uit de kast gekomen. Dat deed hij tijdens een muziekfestival dat live werd uitgezonden op Tv. In 2018 vertegenwoordigde hij Oekraïne op het Eurovisie Songfestival.

Volgens de Kiev Post kwam Mélovin uit de kast tijdens zijn optreden op het grootste muziekfestival van Oekraïne. Nadat hij hartstochtelijk een vrouw en vervolgens een man op het podium had gekust, haalde hij een regenboogvlag tevoorschijn en zwaaide er mee op het podium terwijl het publiek hem toejuichte.

LHBT+ non-profitorganisatie Ukraine Pride zei dat de kus met een man de eerste keer is dat er een homokus te zien was op de Oekrainse televisie. De organisatie deelde foto's van het moment op Instagram met het onderschrift: "Happy Pride"

Mélovin zelf deelde een video van het kusmoment op Instagram, waar het meer dan 51.000 keer werd bekeken. Hij schreef dat iemands "kleur, geloof of geslacht" er niet toe doet voor hem omdat "je van een persoon, lichaam, ziel moet houden". We zijn een sterk volk”, vervolgde Mélovin. “We zijn niet bang om vooruit te gaan, het ritme van de tijd te voelen en gelijke tred te houden met andere democratische landen.”

Hoewel homoseksualiteit legaal is in Oekraïne zijn er amper gelijke rechten wetten. Er is enkel een anti discriminatie wet inzake werk. Lesbiennes mogen gebruik maken van IVF, transgenders mogen legaal hun gender aanpassen en holebi's mogen als alleenstaande kinderen adopteren.


Lees ook (eerdere coming outs beroemdheden
Amerikaanse dragqueen komt uit de transgender kast
Amerikaans president prijst coming out twee prof sporters
Juni Pride maand - 5 beroemdheden uit de kast
Twee coming outs op twee dagen tijd
Amerikaanse zangeres uit de lesbische kast
19-jarige soap ster uit de kast als niet binair persoon
Britse zangeres uit de Queer kast
Belgisch prof sporter uit de kast
Prof sportster wereldkampioen uit de transgender kast
Nats Getty (onverwacht) uit de transgender kast
Voormalig Miss Belgie uit de kast
Prof worstelaar uit de panseksuele kast

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - Juli 2021.

Dit bericht is gepost op 08 July, 2021 en 571 keer gelezen.