90-jarige Oost-Vlaamse komt op voor holebi's.In Lebbeke (Oost-Vlaanderen) staat de 90-jarige Julia plots in de belangstelling, en dit met een holebi vriendelijk kunstwerk gemaakt op haar vraag door kunstenaar Nancy Troch naar aanleiding van het Lebbekese project 'Kunst in 't Steegje', aldus een nieuws bericht op hln.be

De 90-jarige Julia liet een portret van wijlen Freddie Mercury (1946 - 1991) aanbrengen op de betonnen tuinafsluiting aan haar woning in de Krammewegel in Denderbelle (deelgemeente van Lebbeke). Met het project 'Kunst in 'Steegje' van Lebbeke werd ze gekoppeld aan kunstenaar Nancy Troch.

Beide koppelen met de tekening van Freddie Mercury de boodschap 'verdraagzaamheid en respect' aan. “Vanzelfsprekend”, aldus Julia. “Ik heb een kleinzoon die homo is.”

Julia is grote fan van Queen en in het bijzonder van Freddie Mercury, het was dan ook vanzelsprekend dat er een muurschildering van de overleden zanger op de muur kwam. "Als ik het lied 'I want to break free' hoor kan ik niet blijven stilzitten, dan gaat al het werk aan de kant en volgen er wat danspasjes," aldus de 90-jarige Julia, die ook erg blij is met de boodschap die kunstenaar Nancy Troch toevoegde.

De kunstenares schilderde een regenbooghartje bij de tekening van Freddie Mercury met de woorden: 'Omg, he's gay, so what', waarover ze zegt: "De jongste tijd is verdraagzaamheid voor ieders geaardheid een belangrijk thema. Mijn boodschap is dus duidelijk, stop met mensen in vakjes te plaatsen, hen uit te lachen en fysiek en mentaal geweld te gebruiken tegen mensen die anders zijn."

Julia is het daar helemaal mee eens en vertelt dat het in haar tijd niet zo vanzelfsprekend was om uit de kast te komen. "Het is toch gelijk wie je graag ziet, of die nu van hetzelfde geslacht is of niet. Ik ben de laatste die hier iets op aan te merken heeft. Mijn kleinzoon is homo, hij trouwt binnenkort met zijn vriend en hij heeft daarbij mijn volle steun." Jammer genoeg kan Julia door haar hoge leeftijd niet aanwezig zijn op het huwelijk gezien de kleinzoon in Nederland woont.

Het hele nieuws bericht lezen (opgelet, enkel voor hln.be abonnees) ==> KLIK HIER

Bron: hln.be - Juli 2021.

Dit bericht is gepost op 05 July, 2021 en 511 keer gelezen.