Amerikanen zijn slechts over 1 zaak amper verdeeld.In een land dat verdeeld is over een lange lijst van culturele en maatschappelijke kwesties, valt de acceptatie van het homohuwelijk op als een opmerkelijke uitzondering.

Uit onderzoek door Gallup (Amerikaans onderzoek- en adviesbureau) blijkt dat anno 2021 een ruime meerderheid van de Amerikanen pro gelijke huwelijksrechten zijn voor homo's en lesbiennes. Algemeen is nu 7 op 10 Amerikanen akkoord dat een homo of lesbisch koppel kan trouwen.

Op zich opmerkelijk in een tijd waarin de Republikeinen in de afgelopen vier jaar steeds meer anti holebi staatswetten invoerden, maar hun kiezers denken er duidelijk steeds vaker anders over. (Al in 2016 bleek dat meer dan 55 procent van de Republikeinen geen voorstander is van anti holebi wetten).

Wat niemand zal verbazen is dat 83 procent van de Democraten pro homohuwelijk is, maar opmerkelijk is de stijging van voorstanders uit de twee volgende groepen, 73 procent van de onafhankele en onverwacht al 55 procent van de Republikeinen is akkoord met het feit dat homo en lesbische koppels kunnen trouwen.

Ook binnen leeftijdsgroepen is er in elke groep een stijging in het aantal voorstanders van het homohuwelijk. In de leeftijd van 18 tot 34 is 80 procent pro huwelijksgelijkheid, maar ook onder de mensen van middelbare leeftijd, 72 procent en 60 procent bij degene die ouder dan 55 zijn is opmerkelijk.

Tot slot toonde het onderzoek aan dat een meerderheid van de Amerikanen eerder van mening zijn dat het homohuwelijk legaal moet zijn, dan dat ze geloven dat de opwarming van de aarde plaatsvindt.

Het onderzoek toonde ook nog aan dat er nog steeds weinig tot geen support is voor gelijke rechten van transgenders, integendeel, velen zijn het eens met Republikeinse politici die steeds vaker anti transgender staatswetten invoeren.

Lees ook
14e Amerikaanse staat die anti holebi & transgender wet afschaft (Mei 2021)

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - Juli 2021
.

Dit bericht is gepost op 03 July, 2021 en 410 keer gelezen.