Polen wil Hongarije achterna met anti holebi & trans+ wet.De Poolse minister van Onderwijs wil de anti holebi & transgender wet van Hongarije overnemen. Dat zei hij recent in een interview met de rechtse krant Sieci.

De Poolse Onderwijs minister Przemyslaw Czarnek prees de Hongaarse wet die het uitbeelden of bespreken van seksuele geaardheid en verschillende genderidentiteiten op scholen. De Hongaarse wet verbiedt ook elke vorm van holebi & transgender vertegenwoordiging in advertenties of media die gezien kunnen worden door jongeren onder de 18 jaar.

Czarnek zei: "Deze wet stelt dat schoollessen die betrekking hebben op seksualiteitskwesties geen geslachtsverandering of homoseksualiteit mogen bevorderen. We zouden deze regelgeving in zijn geheel op Poolse bodem moeten kopiëren." Verder zei hij ook nog: "Iemand die zich op obscene en vulgaire manier gedraagt kan niet dezelfde rechten hebben om door de stad te lopen als iemand die zich normaal gedraagt en met een kind wandelt. Iemand die de orde verstoort, schandaal veroorzaakt, anderen demoraliseert, berooft zichzelf van dit recht."

Recent deed Czarnek al enkele aanpassingen betreffende Poolse scholen. Zo worden tal van holebi getinte boeken verboden en worden boeken met patriottische teksten en de werken van de overleden Poolse paus Johannes Paulus II (die zéér anti holebi & transgender was) verplichte kost, waarbij hij aan toevoegde: "Deze mensen gaan op straat en beledigen Katholieken op een vulgaire manier, schreeuwen obscene leuzen, gedragen zich obsceen en dat zou OK moeten zijn. Onze scholen zullen tijdens de lessen seksuele opvoeding niet leren over afwijkingen."

Lees ook
12 lidstaten tegen anti wet Hongarije + voetbal komt op voor lgbtiq+
EU wil Hongarije straffen, en ook hetero's slachtoffer van Hongaarse anti wet

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - Juni 2021

Dit bericht is gepost op 30 June, 2021 en 389 keer gelezen.