Beveren komt na homofobe moord met regenboogcharter.In maart van dit jaar werd ons landje opgeschrikt door de homofobe moord op David Polfliet uit Sinaai (Oost-Vlaanderen). Zijn levenloze lichaam werd terug gevonden in het Oost-Vlaamse Beveren. De minderjarige daders zitten nog steeds opgesloten in een jeugdinstelling.

De gemeente Beveren heeft na enkele maanden voorbereiding een regenboogcharter opgesteld in strijd tegen holebi- en transfobie. Het regenboogcharter omvat zes hoofd doelstellingen aldus CD&V burgemeester Marc Van de Vijver, die in de krant het Laatste Nieuws zegt: "Zo willen we burger bewuster maken en informeren, kennis verzamelen en ons omringen met experts en het holebi- en transgender personen in onze gemeente ondersteunen. Verder willen we ook de gelijke kansen verhogen en uiteraard aandacht hebben voor de veiligheid van deze gemeenschap."

Verder gaat men zich ook extra inzetten op onderwijs waarbij scholen zullen gaan werken rond verdraagzaamheid en anders zijn in al zijn vormen. Ook komen er extra acties om pesten tegen te gaan. Verder komt er in elke Beverse school een regenboogzitbank.

Beveren gaat ook het voortouw nemen om meer aandacht te schenken aan holebi's en transgenders in de beeldvorming. Zo begint men met de communicatie naar de inwoners toe genderneutraal te maken. Ook vacatures moeten in de toekomst genderneutraal worden opgesteld. Verder komt er een budget om elke verwijzing naar man of vrouw in sanitaire voorzieningen van de gemeentelijke gebouwen te verwijderen.

Tot slot zal men in de spoedige toekomst op de gemeentelijke website een regenboogcharter pagina aanmaken met onder andere verwijzingen naar relevante organisaties, en gaat men extra opnemen hoe holebi's en transgenders geweld kunnen melden. Beveren zal vanaf binnenkort naast de Beverse, Europese, Belgische, Vlaamse, Oost-Vlaamse vlag ook permanent een regenboogvlag laten wapperen aan het gemeentehuis.

Lees ook
Oost-Vlaamse homo vermoord terug gevonden, slachtoffer van homo haat
Daders homo moord gaven zichzelf aan + politieke e.a reacties
Herdenkingsplaatje en regenboogvlag voor vermoorde David
Moord op David was geen homohaat, aldus onderzoek
Oudste moord verdachte David moet langer in jeugd detentie blijven
Button verkoop tegen homohaat n.a.v moord David was succes

Bron: hln.be - Juni 2021

Dit bericht is gepost op 29 June, 2021 en 449 keer gelezen.