Gent holebi's op straat, organisaties krijgen meer geld.Door het slechte weer kwamen er zondag in Gent maar een tweehonderd holebi's, transgenders en symphisanten opdagen voor de betoging tegen homohaat, in het bijzonder in Hongarije. Onder de slogan 'Love is Love' verzamelde men zondag op de Kouter in Gent. Ook in Antwerpen en Brugge gingen gelijkaardige acties door.

De demonstranten vroegen aandacht voor homohaat en veroordeelden vooral de situatie in Hongarije waarbij de regering recent een anti holebi wet invoerde. Men verwees verder ook naar de situatie in eigen land waar de meldingen rond verbaal geweld tegen de gemeenschap toeneemt, en men hekelde de manier waarop de regenboogvlag vaak wordt misbruikt voor commerciële doeleinden.

Schepen van Gelijke Kansen, Astrid De Bruycker (Vooruit), liet weten dat de Gentse lgbt+ gemeenschap meer financiele middelen krijgt om de verschillende organisaties te ondersteunen. Casa Rosa, het Oost-Vlaamse regenbooghuis van de provincie kreeg vroeger 10.000 euro per jaar, dat bedrag wordt nu opgetrokken naar 60.000 euro voor de hele legislatuur. Waar Casa Rosa eerder maar 1 dag per week iemand kon betalen om het onthaal open te houden kan men dat nu uitbreiden klinkt het.

Ook Gender Spectrum krijgt extra geld. Deze organisatie zet zich in voor mensen die zich nog man nog vrouw voelen. "We willen deze vzw, die nog maar een tweetal jaar bestaat, de kans geven om te groeien. Daarom krijgen ze nu eenmalig pioniersmiddelen, namelijk 15.000 euro voor één jaar. We kunnen daarna zien of we die subsidie verlengen," aldus De Bruycker.

Lees ook
Brussel wil gewest uitroepen tot holebi & trans+ vrijheidszone
12 lidstaten tegen anti wet Hongarije + voetbal komt op voor lgbtiq

Bron: hln.be

Dit bericht is gepost op 28 June, 2021 en 423 keer gelezen.