Homo afpersers uit het Antwerpse krijgen lichte straffen.In maart kon je bij holebi info lezen dat enkele jongemannen afkomstig uit Wuustwezel en Brecht celstraffen of werkstraffen riskeerden voor het lokken van homo mannen via de datingapp Grindr waarna ze hen afpersten en bedreigden.

Drie van de vijf destijds opgepakte jongemannen noemde zichzelf pedojagers. Vreemd genoeg deden ze zich niet voor als minderjarigen en gingen ze doelbewust op zoek naar homo mannen. Het is belangrijk om te weten dat pedofilie en pedoseksualiteit vergelijken met homoseksualiteit hetzelfde is als het vergelijken van appelen met peren.

Kenji G, 19, deed zich op de homo datingapp Grindr voor als de 18-jarige Ilias. Hij sprak in oktober af met een eerste slachtoffer in Wuustwezel. Toen de man ter plaatse kwam, werd hij omsingeld door Kenji G, Denis K, 19 en Joren D, 18. Het slachtoffer werd bedreigd met een luchtdrukpistool en moest zijn geld afgeven. Het slachtoffer kon op een bepaald moment een van de daders een duw geven waarna hij kon gaan lopen. Kenji G begon daarop te schieten maar het slachtoffer kon toch ongedeerd ontkomen.

Twee uur later maakte de drie beklaagden een tweede slachtoffer. Deze homo man moest zijn iPhone en 10 euro afgeven. De drie jongens vonden dat niet genoeg en dwongen hem 600 euro af te halen. Daarna maakte Kenji foto's van de identiteitskaart van het slachtoffer en van de nummerplaat van zijn auto, met het doel hem daar later mee te bedreigen en af te persen.

Een dag later viel er opnieuw een slachtoffer. Toen die al snel besefte dat er iets niet klopte vluchtte hij naar zijn wagen. Maar onderweg verloor hij zijn autosleutels, toe hij die opraapte schoot Kenji hem in het gezicht en vernielde de autospiegel. Het slachtoffer kreeg een loden kogel in zijn kaak wat chirurgisch verwijderd werd waarna hij er een litteken aan over hield wat hem nog dagelijks aan de feiten herinnerd. Het slachtoffer werd later dubbel slachtoffer omdat de daders beweerden pedojagers te zijn, waarna de politie de woning van het slachtoffer doorzocht op zoek naar bewijzen van pedoseksualiteit, er werd niets gevonden, maar deze extra feiten blijven wel zwaar wegen op het slachtoffer.

De drie daders aanhoorden zopas hun straf zijnde een werkstraf van 300 uur voor het in de val lokken en afpersen van drie homo mannen. De procureur had celstraffen tot vijf jaar gevraagd. De werkstraffen kwamen er volgens de rechter omdat de drie daders nog erg jong zijn en omdat ze een blanco strafblad hebben. Indien ze de werkstraf niet goed uitvoeren riskeren ze tussen de 3 en 4 jaar celstraf. Een vierde jongen die de iPhone van één van de slachtoffers overkocht, kreeg een opschorting van straf. De drie daders moeten ook nog schadevergoedingen betalen. Het eerste slachtoffer krijgt 1.500 euro morele schadevergoeding, het tweede slachtoffer krijgt nog 6.500 euro extra voor het blijvende litteken in zijn gezicht.

Volgens de advocaat van één van drie beklaagden zijn dit zware straffen, volgens hem ingegeven door de dramatische afloop van een gelijkaardig incident in Beveren waarbij David P ook via Grindr in de val werd gelokt en dit bekocht met zijn leven. In deze zaak waren ruim acht minderjarigen en één meerderjarige betrokken. De minderjarigen zitten nog steeds in een gesloten instelling. De meerderjarige werd na onderzoek vrijgelaten wegens niet betrokken met de dood van David P.

Lees ook
Vlaamse mannen slachtoffer van Nederlandse mannen in bijzondere uitzonderlijke zaak (Juni 2021)
Vlaams parlement roept regering op: meer doen voor holebi & trans+ personen (Juni 2021)

Bron: hln.be - Juni 2021


.

Dit bericht is gepost op 26 June, 2021 en 493 keer gelezen.