Opnieuw beledigde een Vlaams Belang politicus holebi's.Opnieuw komt een Vlaams Belang politicus (foto) onder vuur te leggen vanwege uitspraken over holebi's. Dit keer gaat het om Vlaams-Belanger en Europarlementslid Tom Vandendriessche, die in een Twitter bericht uithaalde naar de holebi gemeenschap naar aanleiding van het feit dat vorig weekend duizenden Polen op straat kwamen om te protesteren tegen de pas ingevoerde anti wet.

Vandendriessche schreef in zijn Tweet: "LGBT lijkt wel een religie. Met dogma's waar men niet aan mag twijfelen. Met rituelen om zijn hemel te verdienen. Met rechtbanken om tegenspraak te criminaliseren. Een liberale sharia, waarvan diversiteit precies niet de doelstelling is, maar totalitair eenheidsdenken opleggen.

Met de tweet bewijst de Vlaams-Belanger dat er twee kanten zijn binnen zijn partij. Langst de ene kant roept men (ook) moord en brand wanneer een homo in elkaar geslagen wordt door jongeren met migranten achtergrond, waarmee ze (helaas ook) goed scoren onder sommige holebi's.

Binnen de politiek toont de partij regelmatig (ook) zijn ware gelaat. Zoals bijvoorbeeld het feit dat de partij, zoals je eerder bij holebi info kon lezen, als enige niet negatief reageerde op de anti wet in Hongarije. Om nog maar te zwijgen over het feit dat het Vlaams-Belang sinds zijn bestaan nog nooit voor een gelijke rechten wet heeft gestemd, en velen binnen de partij van mening zijn dat gelijke rechten niet nodig zijn, al zal men dat natuurlijk nooit zo publieklijk verwoorden, het klinkt dan eerder als 'holebi's zijn genoeg beschermt net als iedereen'.

Binnen de politiek blijkt men ook steeds vaker wakker te worden en te beseffen dat het Vlaams-Belang hypocriet is wanneer het gaat over holebi's en transgenders. Piet de Bruyn (N-VA) haalde recent uit naar de hypocrisie van het VB. Dat deed hij toen Vlaams-Belang politicus Sam van Rooy beweerde dat zijn partij de ware verdedigers van de rechten van holebi's & transgenders zijn. De N-VA'er reageerde en zei: "Toen in 2003 het homohuwelijk werd goedgekeurd stond mijn partij er om ja te stemmen, het Vlaams-Belang zei vierkant 'Neen'. "En toen in 2006 het adoptie recht moest worden goedgekeurd zei mijn partij (N-VA) volmondig ja, het Vlaams-Belang zei opnieuw 'Neen'. Verder haalde de Bruyn nog aan dat zijn partij in 2014 de eerste resolutie in het Vlaams Parlement mee goedkeurde waarin de gelijke rechten van transgender personen in de samenleving zouden worden gegarandeerd, (het Vlaams-Belang keurde dat niet goed). En tot slot verwees hij nog naar dit jaar, waarbij men heel Europa uitriep tot holebi & transgender vriendelijke zone zei N-VA net als bijna alle andere politieke partijen: 'akkoord' en zei het Vlaams-Belang opnieuw vierkant 'Neen', waarna de Bruyn besloot met de woorden: 'Meer heb ik niet te zeggen op de onzin van de heer van Rooy."

Minister van Samenleven Bart Somers (Open VLD) haalde recent ook hard uit naar het Vlaams-Belang. Dat deed hij tijdens een hoorzitting in de commissie voor Binnenlands Bestuur, Gelijke Kansen en Inburgering, waar men sprak over een homofobe chatgroep. Somers zei onder andere: "Het aantal homofobe uitspraken van mandatarissen van uw partij is dusdanig groot dat het geen losse incidenten meer zijn." Somers noemde de uitspraken van Dominique Sneppe die het homohuwelijk en adoptie rechten een brug te ver noemde. En de uitspraak van een Vlaams-Belang gemeenteraadslid die de Gay Pride 'walgelijke' toestanden noemde.

Lees ook
Opnieuw Vlaams Belanger die homo- transfobe uitspraken doet (2021)
Vlaams Belang trekken dik tegen hun zin kandidatuur homofoob in (2021)
Vlaams Belang politicus beledigde vicepremier Petra De Sutter (2020)
Schepen Kortrijk diende klacht in tegen Vlaams Belang wegens homofobie (2020)
Vlaams Belanger over Gay Prides: Walgelijke toestanden (2019)
Vlaams Belang en holebi's, verleden en heden smelten samen (2019)

Bron: twitter, gaylive, holebi info - Juni 2021

Dit bericht is gepost op 21 June, 2021 en 676 keer gelezen.