Homofobe boodschap op regenboogzebrapad in Tervuren.Het recent aangelegde regenboogzebrapad in Tervuren (Vlaams-Brabant) is in de nacht van vrijdag op zaterdag beklad met de woorden: 'vuile kankerhomo's'. Burgemeester Marc Charlier (N-VA) noemt de actie “zeer betreurenswaardig”.

Het is niet duidelijk wie achter de homofobe boodschap zit. Het regenboogzebrapad van Tervuren kwam er op voortel van oppositiepartij Open Tervuren. “Ik heb moeten knokken in de gemeenteraad om dit symbool van verdraagzaamheid gerealiseerd te krijgen”, reageert gemeenteraadslid Thomas Geyns. “Wat er nu gebeurd is, is een schande.” Geyns vraagt een “kordate reactie” van de burgemeester en het schepencollege.

Volgens N-VA burgemeester Marc Charlier is de actie 'zeer betreurenswaardig', en zegt hij verder: "Blijkbaar zijn er nog altijd mensen die dit soort onverdraagzaamheid tonen. Dit zebrapad had net de bedoeling om meer tolerantie te bewerkstelligen. Nu zien we het omgekeerde. We zijn er absoluut niet tevreden mee."

De burgemeester laat weten dat hij maandag samen met het schepencollege zal beslissen of men klacht gaat indienen tegen onbekenden, daarnaast zal men maandag ook meteen bekijken wanneer de technische dienst van de gemeente zo snel mogelijk het regenboogzebrapad weer kan overschilderen.

Lees ook
Nu + 100 Belgische plaatsen met een regenboogzebrapad + lijstje

Bron: hln.be & holebi info - Juni 2021


*

Dit bericht is gepost op 13 June, 2021 en 458 keer gelezen.