Nu + 100 Belgische plaatsen met een regenboogzebrapad.Op 4 juni, kon je bij holebi info lezen dat er in de maand mei op maar liefst 34 plaatsen in Vlaanderen een regenboogzebrapad werd aangelegd, overwegend naar aanleiding van 17 mei (Internationale Dag tegen holebi- & Transfobie). In dat zelfde artikel kon je ook meer info terug vinden over een regenboogzebrapad én een lijstje in welke gemeenten en steden (per provincie) ondertussen al een regenboogzebrapad ligt.

Vandaag, 12 juni, kan holebi info melden dat er weer enkele gemeenten zijn bijgekomen waar men een regenboogzebrapad heeft aangelegd, waarvan hier onder een kort overzicht gevolgd door een up to date lijst waarbij je per provincie kan kijken waar er ondertussen al een regenboogzebrapad ligt, of op komst is. (Een regenboogzebrapad is enkel verkeerskundig wettelijk geldig wanneer de witte strepen worden behouden en enkel de zwarte strepen worden vervangen door de regenboog kleuren).

Vijf nieuwe gemeenten, waarvan drie met deelgemeenten

Meise / Wolvertem (Vlaams-Brabant)
De gemeenten legde twee regenboogzebrapaden aan. Eén aan het Administratief Centrum in de Tramlaan in Wolvertem en het andere aan de Akademie voor Muzische Kunsten in de Brusselsesteenweg in Meise.

Sint-Antonius / Zoersel (Antwerpen)
Het eerste regenboogzebrapad ligt aan het kappeltje bij de rotonde van de Achterstraat en de Zoerselsteenweg. Het idee voor het kleurijke pad kwam van onafhankelijk schepen Cindy Van Paesschen.

Scherpenheuvel-Zichem (Vlaams-Brabant)
De gemeenten legde een regenboogzebrapad aan ter hoogte van het stadhuis in Scherpenheuvel. Met steun van burgemeester Manu Claes (CD&V).

Temse (Oost-Vlaanderen)
Het regenboogzebrapad werd aangelegd in de Kasteelstraat ter hoogte van het zwembad Vita Scheldebad. Het idee voor het regenboogzebrapad kwam van de gemeentelijke jeugdraad.

Zelzate (Oost-Vlaanderen)
Het gemeentebestuur gaat in samenwerking met de holebi vereniging Holebi Spirit op zoek naar twee locaties om een regenboogzebrapad aan te leggen, een zal komen in Zelzate-Oost het andere in Zelzate-West. Beide moeten er liggen tegen 11 oktober, de nationale Coming Out Dag. Het idee van het kleurrijke pad kwam van Open VLD-raadslid Marleen Maenhout.

Merksem (Antwerpen)
De gemeente besloot om geen regenboogzebrapad aan te leggen, maar in plaats daarvan kiest men voor een regenboogzitbank. Het is nog niet duidelijk waar en wanneer die er zal komen. Het idee voor een regenboogzitbank kwam van oppositiepartij N-VA.

In deze gemeenten & steden ligt er anno 12 Juni 2021 een regenboogzebrapad, of is er een op komst:
(Indien er in jouw woonplaats een regenboogzebrapad ligt en dit staat niet in onderstaande lijst, stuur dan een mailtje naar holebi info)

Provincie Antwerpen:
Aartselaar, Baarle-Hertog, Beerse, Berlaar, Borsbeek, Boom, Dessel, Duffel, Edegem, Geel, Gierle, Grobbendonk, Herenthout, Hoogstraten, Kalmthout, Lier, Lille, Mechelen, Merksem, Niel, Olen, Poederlee, Rijkevorsel, Rumst, Schelle, Stad Antwerpen, Turnhout, Vorselaar, Wechelderzande, Westerlo, Westmalle, Wuustwezel en Sint-Antonius / Zoersel.
Provincie Limburg:
Bree, Dilsen-Stokkem, Genk, Hasselt en Sint-Truiden.
Provincie Oost-Vlaanderen:
Buggenhout, Deinze, Denderleeuw, Eeklo, Erpe-Mere, Evergem, Gavere, Gent, Haaltert, Laarne, Nazareth, Oosterzele, Ronse, Sint-Niklaas, Sint-Gillis-Waas, Temse, Wetteren, Zele, Zelzate, Zottegem en Zulte.
Provincie Vlaams Brabant:
Affligem, Glabbeek, Halle, Kapelle-op-den-Bos, Keerbergen, Leuven, Meise-Wolvertem, Nossegem, Scherpenheuvel-Zichem, Sterrebeek, Sint-Pieters-Leeuw, Sint-Stevens-Woluwe, Scherpenheuvel-Zichem, Tienen, Tervuren, Vilvoorde en Zaventem.
Provincie West-Vlaanderen:
Avelgem, Beernem, Brugge, De Haan, De Panne, Harelbeke, Ieper, Koksijde, Kortrijk, Kuurne, Lendelede, Menen, Meulebeke, Oudenburg, Roeselare, Staden, Tielt, Torhout, Wevelgem en Zedelgem.
Brussel:
Sint-Gillis en zes regenboogzebrapaden rond de Sint Jacobswijk.

Lees (of herlees) ook
Waar in België ligt er een regenboogzebrapad (+90 plaatsen) + info (04/06/2021)

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - 2021


*

Dit bericht is gepost op 12 June, 2021 en 420 keer gelezen.