Indiase deelstaat verbied conversie therapie.Tamil Nadu, een deelstaat van India, staat op het punt als eerste regio in het land de zogenaamde conversie therapie te verbieden, en dit nadat het Hooggerechtshof van de regio zopas daar over oordeelde in een zaak van een lesbisch koppeltje.

De uitspraak, en andere, kwam er in een zaak van een lesbisch koppeltje, 22 en 20 jaar oud, die geconfronteerd werden met intimiderende vragen van politie nadat hun ouders hen als vermist hadden opgegeven. De vrouwen waren niet vermist maar gaan samen wonen en de ouders van beide kunnen daar niet mee leven en willen dat ze hun lesbische relatie opgeven en conversie therapie volgen om niet langer lesbisch te zijn.

Rechter N Anand Venkatesh oordeelde om te beginnen dat de politie niet langer zaken mag behandelen van ouders wiens kinderen holebi of transgender zijn en hen als vermist opgeven enkel en alleen om ze terug naar huis te halen wanneer ze zoals in het geval van het lesbische koppels besloten te gaan samen wonen.

Verder zei hij dat gezondheidswerkers niet langer conversie therapie mogen aanbieden en dat ze in plaats daarvan holebi's en transgenders moeten steunen, vooral wanneer ze te maken hebben met stigma en discriminatie. In de uitspraak werd ook gesteld dat scholen en universiteiten meer moeten doen om hun studenten te onderwijzen over holebi's en transgenders, en oordeelde eveneens dat transgender studenten hun naam legaal mogen aanpassen in schoolzaken.

Extra info - India & homoseksualiteit
Van 2009 tot 2013 was homoseksualiteit legaal in India. Maar in 2013 oordeelde enkele rechters dat Sectie 377, een 148 jaar oud wetsartikel uit de Britse koloniale tijd, nog steeds van kracht was, en daarin staat dat homoseksualiteit onnatuurlijk is en kan worden bestraft met tien jaar cel. Vanaf toen werd homoseksualiteit opnieuw illegaal en strafbaar. Meteen na de uitspraak ontstonden er regelmatig burger protesten en probeerden tal van politici de klok terug te draaien. Pas in 2018 slaagde men daarin en vanaf toen is homoseksualiteit opnieuw legaal in India.
Conversie therapie
Is een therapie die wereldwijd voorkomt en slechts in een handje vol landen verboden is. Doel van de therapie holebi's hetero maken en transgenders niet meer transgender maken, meer informatie + landen lijst met verboden zie link hier onder:

Lees ook
Conversie therapie, wat, wie, waarom, getuigen + verbod landen lijstje (2021)

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - juni 2021

Dit bericht is gepost op 11 June, 2021 en 417 keer gelezen.