Homo en vriendin slachtoffer van homofoben in Brussel.Recent werd Angelo Vero samen met een vriendin slachtoffer van homofoben. "Het is niet de eerste keer dat dit gebeurde, ik ben er al een beetje aan gewend, mijn transgender vrienden hebben het nog veel zwaarder," aldus Angelo in de media.

Angelo die als marketeer, model en content creator werkt en een luisterend oor biedt aan holebi's & transgenders met vragen binnen zijn eigen Buddy Program in samenwerking met de Europese Commissie in België (EU4BE), ging recent iets drinken met een vriendin. De feiten speelden zich af niet ver van zijn eigen huis op de Louizalaan in Brussel.

Een groepje van zes jongens begon tegen Angelo en een vriendin te roepen. "Ze waren dronken, toen we hen passeerden vreesde ik al dat ze voor problemen zouden zorgen. Ze riepen 'homo' en tegen mijn vriendin 'draag jij de broek van je vriend of andersom. Ik wilde eerst niet reageren. De eerste reactie kwam van de vriendin, die een stap richting de jongens deed en vroeg wat het probleem was.

Maar meteen na die vraag wordt ze neergeslagen. Angelo wil naar haar toegaan omdat ze bewusteloos op de grond ligt, maar nog voor hij iets kan doen wordt hij met een blik bier op het hoofd geslagen waarna de jongens hem beginnen schoppen en slaan. "We hebben nadien aangifte gedaan bij de politie aan het Fernand Coqcplein. ik had wel het gevoel dat de politie er een prioriteit van maakte: we zijn met verschillende wagens rond gaan rijden op zoek naar de daders. De agente zei ook dat het niet had mogen gebeuren."

Angelo vertelt verder dat hij met een jaloerse blik naar andere landen kijkt, zoals bijvoorbeeld Noorwegen. "Daar is homofobie echt een no-go, daar voel je je heel veilig. Zo zijn er nog wat landen die heel streng omgaan met homofobe aanvallen. Toch voel ik me hier meestal wel veilig op straat, al was dat deze week wel minder, ik vermijd zoveel mogelijk groepen."

Juiste cijfers van het aantal homofobe aanvallen in België zijn er niet. Dat komt vooral omdat men op verschillende plaatsen cijfers verzameld en deze organisaties of instanties niet samen werken. Bij het gelijke kansen centrum Unia kregen ze in 2020 ongeveer 406 meldingen over discriminatie binnen op basis van seksuele geaardheid. Vorige maand (mei) riep Unia op om een nieuw en doeltreffend actieplan te maken om geweld op basis van seksuele geaardheid én genderidentiteit te bestrijden. "Een nieuw plan is wenselijk en noodzakelijk, niet alleen om homofoob en transfoob geweld te bestrijden maar ook om homoseksualiteit nog meer uit de taboesfeer te halen, op school, op de werkvloer en in andere delen van de samenleving, aldus Unia.

Lees ook
Homofobie in Sint-Niklaas - dit moet stoppen (Mei 2021)
O-Vlaanderen: Homo in elkaar geslagen op dag tegen holebi- & transfobie (Mei 2021)
Lichte straf voor daders homohaat in Oudenaarde + video (Mei 2021)
Lichte straffen voor twintigers die Vlaamse homo's beroofden en mishandelden (April 2021)

Bron: bruzz.be - Juni 2021

Dit bericht is gepost op 05 June, 2021 en 597 keer gelezen.