Is gemeente Bekkevoort homofobisch & tegen gay wellness?Problemen in Bekkevoort (Vlaams Brabant). Thomas Schrevers, uitbater van de gay wellness Villallure heeft het aan de stok met de gemeente en beschuldig die zelfs van homofobie. Schrevers kreeg recent een rekening van 2000 euro, een tax voor een rendez-vous hotel. Maar, Villallure is géén rendez-vous hotel, al was het pand dat eerder wel.

Covid19
In april 2020 zou Villallure aan de staatsbaan de deuren openen. Maar de coronavirus crisis stak daar een stokje voor. In september van dat jaar mocht Schrevers wel openen maar zeven weken later moest de zaak vanwege corona alweer toe. Alsof dat nog niet erg genoeg was viel er plots een rekening van 2000 euro in de brievenbus, een rendez-voustaks. Vreemd, want de zaak is niets meer of niets minder dan een gay-wellness. Helaas wil de gemeente dit niet aannemen. "“Ik voel mij geviseerd en gediscrimineerd", aldus Schrevers in de krant het Laatste Nieuws.

Voormalig bordeel
In 2019 kocht Schrevers een voormalig bordeel aan de Staatsbaan dat hij volledig opknapte en veranderde. De zaak is niet langer een rendez-vous hotel maar een gay wellness. Gek genoeg hanteert de gemeente twee maten en gewichten. Op 8 juni 2020 mochten in ons landje de bordelen weer de deuren openen, maar Villallure mocht de deuren niet openen, logisch want het is geen bordeel. Maar, toch bekijkt de gemeente de zaak als een bordeel. "Wij verhuren geen kamers, we zijn echt een wellness die weliswaar enkel mannen ontvangt, maar de gemeente blijft bij zijn idee dat wij een bordeel zijn. Is het omdat het gaat om een homo zaak?, vraagt de eigenaar zich af.

Burgemeester toont geen interesse
Thomas heeft een gesprek met de burgemeester waaruit bleek dat die niet echt op de hoogte was van alles, en Thomas had zelfs de indruk dat het hem weinig kon schelen dat Thomas zaak anders beoordeeld wordt. Toch is hij niet van plan bij de pakken te blijven neer zitten. Vorige week trok hij naar de lokale politie om klacht neer te leggen.

Ook politie toont geen interesse en verwijst door naar rechtbank
Ondertussen is boven op de 2000 euro taks nog een boete van 200 euro gekomen wegens laattijdig betalen. Bij de politie van Bekkevoort ging men er (ook) vanuit dat Villallure en rendez-voushuis is, omdat er in het KBO (Kruispuntbank voor Ondernemingen) café, bar en solaria, baden en sauna's staat. Volgens Thomas slaat dit nergens op, en jammer genoeg kon hij bij de politie op weinig hulp rekenen. Bovendien kreeg hij ook nog te horen dat hij alles maar moet uitvechten op de rechtbank.

Advocaat
Thomas heeft nu een advocaat onder de arm genomen die gespecialiseerd is in holebi rechten. Die advocaat schrok bovendien van het verhaal van Thomas omdat volgens haar de wellness wel degelijk ingeschreven staat als gewone wellness. Volgens haar kan de gemeente Thomas niets maken. Zijn het dan pure pesterijen? Of wat is de bedoeling van de gemeente vraagt Thomas zich af. "Wij hebben het gevoel dat de gemeente ons weg wil pesten," zegt Thomas.

Is de gemeente homofobisch?
In de motivatie van de gemeente rond de tax stond te lezen: "de uiterlijke kenmerken van de woning lenen zich tot intieme ontmoetingen." Thomas zegt: "Hoezo? Omdat het een wit huis is met een lange oprit? Ik voel me geviseerd als gay wellness." Verder vraagt hij zich af hoe de gemeente tegenover holebi's staat, want hij voelt zich ook sterk gediscrimineerd. "Er was een mail waarin stond dat we de taks moesten betalen omdat we alleen mannen ontvangen. Ik verwacht niet meer rechten te krijgen, maar ik verwacht wel gelijk behandeld te worden." Verder vraagt Thomas zich af of de burgemeester en gemeente homofobisch is. "De burgemeester is eigenaar van een pand dat onder hetzelfde KBO-nummer staat als de gay wellness, dan vraag ik mij af of hij zichzelf dezelfde taks aanrekent?"

Hart problemen door stress
Thomas is erg aangedaan door de gebeurtenissen. Door drukte en stress kreeg hij recent problemen aan zijn hart. Na twee weken op intensieve zorgen kreeg hij opnieuw te maken met hartfalen, en na een hartoperatie en een maand aan de extra zuurstof is hij tot op de dag van vandaag nog aan het herstellen. "Ik trek me snel iets aan, de aard van het beestje, was het anders geweest zonder deze heisa? Geen idee, maar ik word er boos van, waarom viseren ze ons zo hard? Je verwacht steun van je gemeente. Ik laat dit niet los en ga zeker die tax niet betalen. Ik ga door tot het einde, dit moet worden opgelost."

Bezwaarschrift
Enkele weken terug diende de advocate van Thomas een bezwaarschrift in bij de gemeente. Hier is nooit antwoord op gekomen. Nu, vier weken later kwam er een reactie waaruit blijkt dat bij het niet betalen van de tax er nog eens 2000 euro bovenop komt. Thomas begrijpt het niet en is in alle staten. Zijn advocate dient weldra een nieuw bezwaarschrift in en men overweegt zelfs naar de rechter te stappen indien de gemeente niet bijdraait.

Reactie burgemeester
CD&V burgemeester Hans Vandenberg zegt: "De man heeft een zaak overgenomen, maar hij heeft nooit een aanvraag gedaan of er melding van gemaakt dat de zaak een andere functie kreeg. Als ik het goed begrijp heeft hij een functiewijziging gedaan en dat niet aangevraagd, want hier bij de gemeente staat hij nog steeds ingeschreven zoals voordien, waardoor hij de rendez-voustaks moet betalen. Thomas dient een schriftelijke aanvraag met functiewijziging te doen, vervolgens kan de gemeente dit komen controleren. Ik wil verder ook duidelijk maken dat zowel ik als de gemeente niets tegen holebi's hebben. Ik ken er genoeg persoonlijk, vanuit mijn nabije omgeving, ik vind het dan ook spijtig dat alles op deze manier uitgespeeld wordt, en ja ik vind het ook erg dat die man geen inkomsten meer heeft, en als gemeente willen we elke inwoner steunen, ook hem, maar dan moet hij wel juist ingeschreven staan." Volgens de advocate van Thomas, staat de Wellness ingeschreven als Wellness. Hoe het nu verder moet blijft onduidelijk. Wordt misschien vervolgt...

Extra
- Website Villallure ==> Klik hier

Bron: hln.be - géén copy & past - Juni 2021


.

Dit bericht is gepost op 03 June, 2021 en 638 keer gelezen.