Het verhaal van een 20 jarige trans rapper uit Nederland + videoEen tijd geleden kwam er bij holebi info een mail binnen vanuit Nederland. Een toffe moeder vertelde over haar trans zoon en diens muzikale carrière, en of holebi info over hem wou vertellen, natuurlijk was meteen het antwoord, dus...

Maak kennis met Ayden, 20, afkomstig uit Duurstede (provincie Utrecht) Nederland. Ayden is beginnend artiest zanger rapper die via zijn muziek het verhaal van zijn transitie de wereld in stuurt, ja Ayden is een jonge transman en ook half Surinaams, half Nederlands.

Ayden bracht ondertussen al enkele commerciële nummers uit, één met videoclip. Door de covid19 crisis kon hij zich op zijn muziek storten wat resulteerde in een eerste volledig album dat hij binnenkort uitbrengt. Via zijn songs brengt Ayden het verhaal van zijn transitie en wil hij de wereld tonen dat transgenders net als iedereen 'ook gewoon maar mensen zijn'.

Transitie
Al op de leeftijd van vijf jaar wist Ayden dat hij anders was. Hij groeide langzaam op zonder echt te weten hoe het zat. Maar hij merkte wel dat hij steeds vaker wenste dat hij op een dag wakker zou worden als jongen. Toen hij 17 was kreeg hij zijn eerste relatie, met een meisje, voor de buitenwereld was dat toen een lesbische relatie. Maar Ayden voelde zich niet goed, vooral op seks vlak verliep het niet zoals hij wenste. "Met geven had ik geen probleem dat vond ik juist leuk, omdat ik me daar ook mannelijk door voelde. Maar na een tijd werd ik zo ongemakkelijk dat ik op zoek ben gegaan naar wat het kon zijn waarom ik mijn hele leven mij zo slecht voelde over mijn lichaam," aldus Ayden.

Toen Ayden bijna 18 jaar oud was kwam hij tegenover zijn moeder uit de transgender kast met gelukkig een positieve reactie. Korte tijd later gingen moeder en zoon op zoek naar hulp. In een eerste kliniek voor trans personen bleek een wachttijd van twee jaar, veel te lang voor iemand die al jaren weet dat hij in het verkeerde lichaam zit. Na lang zoeken vond Ayden's mama een nieuwe instantie die nog maar net was begonnen en dus nog geen wachtlijsten had. Een jaar en half later kon hij eindelijk met een hormoon behandeling starten. Ondertussen zijn we een jaar verder en onderging Ayden een half jaar geleden de eerste gender veranderende operatie, verwijdering van de borsten. "Dat was echt de operatie die mijn leven weer leefbaar maakte," vertelde Ayden in een mailtje aan holebi info.

Muziek
Omdat de moeder van Ayden zangeres/pianiste is groeide hij op met veel muziek. Hij merkte al snel dat muziek voor hem meer is dan een leuke melodie, en dat het de manier was om zijn gevoelens te delen. "Music is what feeling sounds like," zegt hij daarover. Ayden begon op de leeftijd van zestien jaar te rappen. Korte tijd later begon hij met zelf eigen nummers te schrijven en leerde hij zichzelf enkele muziekinstrumenten bespelen, net zoals hij zichzelf leerde produceren waardoor hij zijn eigen beats kan maken.

In het begin zong Ayden zoals veel rappers over vrouwen, geld en meer. Maar al snel voelde hij dat hij meer kon en besefte hij dat hij vooral als transman een boodschap kon brengen. Nadat hij enkele commerciële nummers uitbracht koos hij ervoor om met zijn muziek een movement te gaan creëren waarna hij besloot te gaan werken onder de naam UC the Movement. Om mensen via muziek kennis te laten maken met zijn verhaal.

De song met de eerste clip is daar een mooi voorbeeld van. Ondertussen kon hij zich door de coronavirus crisis zich helemaal toeleggen op muziek en maakte hij zelfs een heel album, met nummers vol betekenis en melodieën die naar eigen zeggen de muziek laten vertellen hoe hij zich voelt als transman en meer.

Hoewel muziek zijn grootste passie is, vond Ayden dat er meer moest gebeuren en besloot hij zich op een creatieve manier in te zetten om meer aanvaarding te creëren voor transgenders, en zeker ook holebi's. "Om iedereen in te laten zien wie en wat we zijn en dat we bestaan, aangezien sommige mensen zelf dat denken te kunnen ontkennen," aldus Ayden.

Hier onder kan je de eerste videoclip + song van Ayden bekijken en beluisteren. De mooie jongen in de clip is Ayden zelf, de andere jongen is bovendien de broer van Ayden. De song heet: 'Hoofdpijn', en wordt deels in het Nederlands en deels in het Engels gezongen. Onder de video links naar Ayden op sociale media:


Links
Volg Ayden & UC The Movement op
- Instagram ==> Klik hier
- Spotify ==> Klik hier
- & Transgender verhalen op TikTok ==> Klik hier

Lees ook
Het gaat niet altijd goed, verhaal van een Vlaamse transman die er boek over schreef (2021)
Elliot Page toont voor het eerst ontbloot lichaam (2021)
Ellen DeGeneres sprak met transgender tiener + video (2021)
Meerderheid transgender personen denkt op leeftijd van 7 jaar na over eigen identiteit (2020)
Puberteitsblokkers zijn levensreddende medicijnen voor transgender tieners (2020)

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - Mei 2021.

Dit bericht is gepost op 29 May, 2021 en 875 keer gelezen.