Lego komt met holebi & trans+ & drag poppetjes set.Lego komt naar aanleiding van Pride maand (juni) met zijn eerste holebi & trans+ themaset genaamd 'Everyone Is Awesome'. De speciale set bevat elf gloednieuwe figuurtjes die allemaal, op één na geen specifieke gender aanduiding hebben en dit, 'om individualiteit uit te drukken terwijl ze dubbelzinnig blijven', klinkt het.

Matthew Ashton, vice-president van design bij de Lego Group en die de holebi & transgender+ set heeft gemaakt, zegt dat één figuurtje, de paarse, (met gestileerde pruik) een duidelijke knipoog is naar drag queens. Naar eigen zeggen maakte hij de set op zijn bureau bij de Lego kantoren omdat hij iets wilde maken dat "mij en de holebi & trans+ gemeenschap weerspiegelde waar ik zo trots op ben deel van uit te maken."

Regenboogvlag met extra kleuren
De set heeft ook een regenboog boog. "De kleuren van de strepen zijn gekozen om de originele Pride vlag weer te geven. Daar werden vijf extra kleuren aan toegevoegd. De originele vlag bestaat uit zes kleuren: rood - oranje - geel - groen - blauw - purper. Aan de Lego set werden toegevoegd lichtblauw, wit en roze die de transgender gemeenschap vertegenwoordigen en bruin en zwart om de diversiteit van de gemeenschap te eren (want natuurlijk bestaan er ook niet blanke holebi's & transgenders.)

Bestellen
De Everyone Is Awesome Lego set is verkrijgbaar vanaf 1 juni en bevat 346 onderdelen. Via de website kan iedereen bovendien een handleding downloaden om (op een juiste manier) de set in elkaar te steken. Wie de set wil bestellen ==> Klik hier

Extra
Eerder te lezen bij holebi info: in 2012 over de Lego reeks beroemde poppetjes dat er ook enkele homo poppetjes bij gekomen waren. En in 2017 was er dan het nieuws over de Lego reeks Woman of NASA waarbij men met een poppetje ook de eerste lesbische Astronaute eerde. En tot slot in 2019 waarbij Lego kwam met een poppetjes reeks die de allerkleinste Gay Pride ter wereld uitbeeld. (links naar deze nieuws berichten kan je hier onder terug vinden).

Lees ook
Weldra Pride maand + uniek: koop Pride UNO kaartspel (2021)
Lego bouwde de kleinste holebi trans Pride parade ter wereld (2019)
Lego Woman of NASA serie eert ook 1ste lesbische astronaute (2017)
Beroemde Lego poppetjes waaronder ook holebi's op de markt (2012)

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - Mei 2021*

Dit bericht is gepost op 25 May, 2021 en 1027 keer gelezen.