TikTok steunt anti holebi & transgender video's.Volgens een analyse van waakhond Media Matters verspreidt het algoritme van TikTok anti holebi & anti transgender video's. Uit een rapport gepubliceerd op dinsdag blijkt dat het aanbevelingsalgoritme van TikTok dat bepaalt welke video's op de pagina van een gebruiker verschijnen inhoud promoot die geweld tegen de holebi en transgender gemeenschap aanmoedigt.

Volgens de TikTok-website weerspiegelt de 'For You'-feed de' voorkeuren die uniek zijn voor elke gebruiker '. Als zodanig zal het aanbevelingssysteem inhoud voorstellen op basis van verschillende factoren, waaronder welke video's een persoon leuk vindt of deelt, gevolgde accounts, opmerkingen, informatie in de video's en accountinstellingen.

Maar Media Matters ontdekte dat het leuk vinden van zelfs maar één anti holebi of anti transgender video kan leiden tot een spervuur van andere homofobe inhoud die wordt toegevoegd aan de ‘Voor jou’ pagina van een gebruiker. De waakhond testte dit door zelf op een anti holebi video op 'vind ik leuk' te klikken, en zei dat TikTok bijna meteen onmiddellijk overging tot het aanbevelen van meer anti holebi en anti transgender video's.

Het rapport voegde eraan toe: "Omdat we soortgelijke video's leuk vonden, werd de‘ Voor jou ’-pagina geleidelijk aangepast aan bijna uitsluitend anti holebi & transgender inhoud. In elk geval werd deze inhoud op de ‘Voor jou’ -pagina geplaatst en hoefde er niet verder te worden gezocht. '' Media Matters zei dat de video's die TikTok aanbeveelde geweld tegen holebi's en transgenders aanmoedigden, homofobie vierden en zelfs aanmoedigden om de Pride-vlag te vernietigen.

Een woordvoerder van TikTok zegt: "TikTok zet zich in om holebi & transgender stemmen te ondersteunen en op te vrolijken, en we werken aan een gastvrije gemeenschapsomgeving door anti holebi en transgender video's en accounts te verwijderen die proberen hatelijke ideeën op ons platform te verspreiden."

Begin mei kon je bij holebi info dat uit een rapport blijkt dat Facebook, Twitter, TikTok, YouTube en Instagram 'categorisch onveilig' zijn voor holebi's en transgender+ personen, en dat de vernoemde sociale media falen in het beschermen van holebi's en transgenders. En vorig jaar kon je bij holebi info lezen dat men vanuit TikTok toegaf soms holebi & transgender gerelateerde zaken te censureren.

Lees ook
Sociale media zijn niet veilig voor holebi's & trans+ personen + video (2021)
TikTok geeft toe (soms) holebi & transgender+ gerelateerde hashtags te censureren (2020)

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - Mei 2021

*

Dit bericht is gepost op 24 May, 2021 en 632 keer gelezen.