Vlaamse neonazi’s tegen 'gay' songfestival & tegen actie.Op zaterdag 22 mei wil de neonazi organisatie Voorpost in Rotterdam bij het Songfestival zijn haat komen spuien tegen mensen van de holebi en transgender+ gemeenschap. Voorpost wil dat het songfestival 'terug een show wordt voor het hele gezin', waarbij ze naar eigen zeggen niet willen geconfronteerd worden met alternatieve (holebi of trans) levensstijlen.

Net voor de finale van het Eurovisie Songfestival wil de extreem-rechtse organisatie protesteren in Rotterdam. Op de website van de organisatie staat te lezen: "Het Songfestival, ooit een podium voor de verscheidenheid van Europese culturen is verworden tot een propaganda-evenement voor EU-decadentie. Wij willen Europa terug! We zijn tegen de woke-cultuur en genderwaanzin die op dit festival wordt gepropagandeerd."

De homofoben mogen zich alvast verwachten aan tegenstand, want ondertussen hebben al tal van organisaties zich gegroepeerd onder de naam 'Rainbow Coalition' waarbij ze al aankondigden dat ze tegen de extreem-rechtse organisatie zal protesteren. Vanuit de groep zegt men: "Er heerst misschien het idee dat de bevrijding van de holebi & transgender+ gemeenschap inmiddels voltooid is, maar niets is minder waar. Mensen die niet kunnen of willen voldoen aan cis hetero ideaalplaatjes worden nog steeds vaak gediscrimineerd, uitgesloten en in elkaar geslagen. Dat is een structureel probleem, en daarbij neemt de haat tegen trans mensen de laatste jaren sterk toe. Mensen kunnen dus nog steeds niet gewoon zijn wie ze zijn.

Niet alle holebi's & trans+ zijn fan van het liedjesfestival
Het klopt wel dat het Eurovisie Songfestival door veel holebi's & transgenders zeer in de smaak valt. Jaarlijks kijken duizenden in binnen- en buitenland naar de show. Dat het songfestival niet door alle holebi's & trans wordt gewaardeerd bewijst de groep die zich onder de naam de Rainbow Coalition organiseerde. Hoewel ze zeker zullen protesteren tegen Voorpost zijn ze zelf geen voorstander van het Songfestival. Ze zijn van mening dat de enorme bedragen die men uitgeeft aan het festival beter voor andere dingen kunnen worden gebruikt, zoals de bestrijding van armoede in het land dat het liedjesfestival organiseert, en dat is (helaas) ook van toepassing in Nederland klinkt het. Ook is de groep niet te spreken over het feit dat er tal van landen aan mee doen die zich schuldig maken aan de schending van de mensenrechten, in het bijzonder die van holebi's en transgenders, denk maar aan Israël. Tot slot laat de organisatie weten dat ze het niet aanvaarden dat nazi's de holebi & transgender gemeenschap komen aanvallen. "Deze poging tot intimidatie en bedreiging is volkomen onacceptabel," klinkt het.

Voorpost
Voorpost is een actiegroep werkzaam in Vlaanderen, Nederland en Zuid-Afrika. Enkele oprichters komen uit het kamp van het Vlaams Belang (toen Vlaams Blok), en onder hun leden zitten heel wat Vlaams-Belang sympathisanten en stemmers. oorpost beschouwt zichzelf als volksnationalistisch. De organisatie voert ook actie tegen de multiculturele samenleving, en verzet de laatste jaren 'decadentie' en de 'verheerlijking' van andere levensstijlen (holebi & trans) die ze afkeuren. Voorpost voert regelmatig actie samen met het Vlaams Belang. In 2015 hielden ze samen een anti holebi betoging in Antwerpen, ook protesteerde ze destijds tegen gelijke rechten als het recht om kinderen te adopteren als homo of lesbisch koppel. Vanzelf sprekend zijn niet alle Vlaams Belangers sympathisant van Voorpost, net zoals niet alle holebi’s & transgenders hetzelfde zijn.

holebi info - Mei 2021*

Dit bericht is gepost op 21 May, 2021 en 716 keer gelezen.