Bpost komt met Regenboog postzegel.Naar aanleiding van zowel de voorbije Internationale Dag tegen Holebi- & transfobie als ter gelegenheid van de Belgian Pride die vandaag wegens covid19 online door gaat, brengt Bpost een regenboogpostzegel uit.

De regenboogpostzegel kwam er ook met steun van Sarah Schlitz (Ecolo), staatssecretaris voor Gendergelijkheid, Gelijke Kansen en Diversiteit en Petra de Sutter (Groen), vice-eerste minister en minister van Ambtenarenzaken en Overheidsbedrijven.

De regenboogpostzegel bevat het woord 'Equality' (gelijkheid). Het ontwerp is een manier om een postief signaal te geven tijdens de gezondheidscrisis en om de rechten van holebi en transgender+ personen onder de aandacht te blijven brengen.

Sarah Schlitz zegt in de media: "Deze crisisperiode heeft jammer genoeg geleid tot een achteruitgang inzake de gelijke rechten strijd van holebi en transgender+ personen, en met dit gebaar willen wij laten zien dat wij resoluut hun kant kiezen". Minister De Sutter sluit zich hier bij aan en zegt: "Dit is een leuke actie waarmee je een positieve boodschap de wereld kan rondsturen. Die universele boodschap luidt: onze wereld heeft nood aan meer liefde. Laat ons leren onze verschillen te omarmen en te beseffen dat er meer is wat de delen dan wat ons scheidt.”

Wie de postzegel wil bestellen kan korting krijgen met de code 1705, de datum van IDAHOT. De code kan nog tijdens de hele maand mei worden gebruikt. Het uiteindelijke doel is om van de LGBTQI+ postzegel een vaste waarde te maken onder de Belgische postzegels. De postzegel is enkel online te bestellen via de galerij: (klik =>) MyStamp van bpost.

In 2016 kon je bij holebi info lezen dat Zweden (toen) het eerste land ter wereld was waarbij de post met een regenboog postzegel kwam, in solidariteit met de holebi en transgender+ gemeenschap.

Bron: hln.be - Mei 2021

Dit bericht is gepost op 21 May, 2021 en 746 keer gelezen.