Homofobie in Sint-Niklaas - dit moet stoppen.Opnieuw een geval van homofobie in ons landje. In Sint-Niklaas (Oost-Vlaanderen) werd de voorzitter (foto) van de holebi vereniging Tiszo belaagd en uitgescholden. "Ze riepen dat ik zou branden in de hel. Dit moet stoppen!"

Op Radio 2 vertelde Wim Raes, voorzitter van holebivereniging vzw Tiszo, uit Sint-Niklaas, dat hij door drie jongens op de fiets werd klemgereden. Ze riepen hem na en scholden hem uit, onder andere voor 'vuile homo'. Ook riepen ze dat hij zou branden in de hel. Raes is van mening dat hij dit niet kan laten passeren. De daders waren afkomstig uit de allochtone gemeenschap.

Naar eigen zeggen is Raes er zich van bewust dat hij als voorzitter van de holebi vereniging aandacht trekt. "Maar dat praat niets goed, het kan niet dat dit gebeurt. Het moet stoppen. Het is nu echt genoeg geweest." Raes dient dan ook een klacht in bij de politie. Hij doet dat ook in de nasleep van mogelijk homofoob geweld tegen een scholier in Oudenaarde, afgelopen maandag. Wim Raes pleit ook voor overleg met de moslimgemeenschap. Zowel in Sint-Niklaas als in Oudenaarde kwamen de homofobe reacties van jongeren met een moslimachtergrond.

Maar, dat zal niet eenvoudig zijn, misschien niet zozeer met de moslimgemeenschap maar eerder door de reactie van sommige 'grotere' holebi organisaties, die wanneer mensen aanhalen dat de daders allochtoon waren je meteen neerzetten als racist waardoor een discussie niet meer mogelijk is. Laat ons hopen dat ook hun ogen eindelijk open gaan. Want neen je bent geen racist omdat je aanhaalt dat er een probleem is met een deel van de allochtone gemeenschap betreffende hun houding tegenover holebi's en transgenders, ook binnen de politiek moet men er meer over durven praten, want op heden is ook dat ook nog een probleem. Enkel door de dingen juist te benoemen, zonder daarbij iedereen over één kam te scheren, kan bijdragen tot verandering.

Lees ook
Lichte straf voor daders homohaat in Oudenaarde + video (reacties)

Bron: vrt.be & holebi info - Mei 2021*

Dit bericht is gepost op 20 May, 2021 en 677 keer gelezen.