Billy Porter uit de kast als ...Twee coming outs op twee dagen. Hoewel beide coming outs een beetje anders zijn, toch ook even kort aandacht voor het feit dat woensdag de Amerikaanse singer-songwriter, acteur, pianist en gitarist Demi Lovato, 28, uit de kast is gekomen als niet-binair. (onderaan links naar lijstje niet-binaire beroemdheden).

En, donderdag kwam Amerikaans acteur, zanger en stijlicoon Billy Porter, 51, uit de kast als Hiv positieve persoon. Porter is homo en niet-binair.

Porter bekende zopas dat hij al sinds 2007 weet dat hij Hiv postief is, en dat lange tijd zelfs zijn moeder daar niet van op de hoogte was. Ook voor het grote publiek hield hij het tot nu geheim, bang voor eventuele negatieve consequenties. In Pose, een serie over de ballroomscene in New York in de jaren tachtig en negentig van de vorige eeuw, speelt hij Pray Tell, die ook hiv-positief is Naar eigen zeggen was 2007 voor Porter een vreselijk jaar. De Hiv diagnose kwam amper enkele maanden nadat hij te horen had gekregen dat hij diabetes type 2 heeft.

Toen hij in 2017 met zijn vriend (Adam Smith sinds 2009) trouwde veranderde er veel. "De schaamte die ik voelde had te maken met mijn relatie met moeder en de kerk, ze had al zoveel meegemaakt in haar religieuze gemeenschap vanwege mijn homo geaardheid dat ik haar dit nog niet ook wilde 'aandoen', maar uiteindelijk heb ik het later toch vertelt, ze schrok, en was verbaasd dat ik er zolang mee had rond gelopen", maar ze zei ook: 'Doe dat nooit meer. Ik ben je moeder en ik hou onvoorwaardelijk van je.' Ook Porter's zus werd toen pas op de hoogte gestelt.

De moeder van Porter is lid van de Pinksterkerk. "Volgens de kerk is het een straf van God', vertelde Porter in een interview. 'En dat terwijl ze mij (de kerk) eerder al als zondaar hadden bestempeld.' Gelukkig denken de moeder en zus anders dan de kerk en gaat het goed met Porter's gezondheid.

Extra:
In 2018 kwam Conchita Wurst (Oostenrijk, in real life Tom Neuwirth) uit de Hiv kast. En in 2019 kwam Jonathan Van Ness (Amerikaans acteur, televisiepersoonlijkheid, podcast-host, kapper) uit de Hiv kast.

Nuttige links
- Website Mannenseks (homo, bi, msm) veel info ook rond hiv, ook met verhalen => Klik hier
- Website Leven met Hiv (van Sensoa) => Klik hier

Lees ook
Billy Porter doorbrak genderrollen op de rode loper (2020)
Het verhaal van een Vlaamse jonge Hiv positieve homo man (2020)
Opnieuw positief nieuws rond bestrijding Hiv virus (2021)
Maak kennis met meer dan 20 niet binaire beroemdheden (2020)


holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - Mei 2021

*

Dit bericht is gepost op 20 May, 2021 en 569 keer gelezen.