O-Vlaanderen: Homo in elkaar geslagen op dag tegen holebi- & transfobie.Maandag, net op de Internationale Dag tegen holebi- en transfobie werd er in Oudenaarde (Oost-Vlaanderen) een jongen op straat in elkaar geslagen omwille van zijn seksuele geaardheid. De twee vermoedelijke daders zijn ondertussen opgepakt.

De politie meent dat het gaat om een geval van homohaat. Filmpjes van de feiten circuleren ondertussen op sociale media, de beelden werden gemaakt in de buurt van de Schelde en de Fortstraat nabij het GO! Atheneum in Oudenaarde.

In de eerste video op de website van de krant Het Laatste Nieuws is te zien en horen dat de daders meermaals zeggen; 'wat homo dag, hier homo dag,' waarna er klappen vallen. De jonge daders stelen ook een regenboogvlag waarna ze deze in de Schelde gooien. Uit de video beelden blijkt dat de daders van allochtone afkomst zijn.

Speurders van de politie Vlaamse Ardennen wisten maandagavond twee verdachten van de feiten op te pakken. Ze zullen vermoedelijk dinsdag verschijnen bij de onderzoeksrechter in Oudenaarde.

In een tweede video reageert burgemeester Marnic De Meulemeester (Open Vld) geschokt op de beelden en veroordeeld hij de feiten ernstig en met klem. "Dat dit gebeurt op de Internationale Dag tegen Holebi- en Transobie, maakt het alleen nog maar erger," klinkt het.

Wie de filmpjes wil bekijken ==> Klik hier

Bron: holebi info & hln.be - Mei 2021

Dit bericht is gepost op 18 May, 2021 en 1243 keer gelezen.