Weldra Pride maand - uniek: koop Pride UNO kaartspel.Volgende maand (Juni) is het (bijna) wereldwijd Pride Month waarbij holebi's & transgenders meer zichtbaar zijn binnen de niet holebi en niet transgender gemeenschappen. Juni is dé maand waarin iedereen, in het bijzonder holebi's en trans+ personen seksuele- en genderdiversiteit en inclusiviteit vieren.

Pride vieren
Dat gebeurt onder andere aan de hand van verschillende evenementen (door corona nu vooral online), scholen die meer aandacht schenken aan seksuele diversiteit en genderidentiteit, Regenboogvlaggen die worden uitgehangen, (normaal ook tal van feestjes, festivals en optochten maar door corona even niet). Daarnaast vieren ook steeds meer grote bedrijven mee Pride Maand door te komen met Pride spulletjes allerhande, ook supermarkt ketens doen mee en komen dan bijvoorbeeld met roze tompoezen.

It's Get Better'
Jaarlijks staan men bovendien ook stil bij de nog steeds vele slachtoffers van holebi- en transfobie, én de nog steeds hoge zelfmoordcijfers onder holebi's en transgender+ personen. Daarom werkt men dit jaar samen met de non-profitorganisatie 'Its Gets Better Project', die zelfmoord bij holebi & trans+ jongeren onder de aandacht brengt en probeert te voorkomen.

Uno
Mattel Games komt dit jaar met een holebi & trans+ versie van zijn wereldberoemde kaartspel UNO genaamd 'Play with Pride', de spelregels blijven hetzelfde, alleen zijn de kaarten aangepast aan de typische regenboogkleuren. Maar... er is meer, Mattel Games doneert ook nog eens 40.000 euro aan het It Gets Better Project’, en wordt partner van het digitale Pride-festival van het jongerenproject dat volgende maand (digitaal) live gaat. Het festival wil mensen van over de hele wereld samenbrengen om deel te nemen aan gesprekken met vertegenwoordigers van de gemeenschap.

Koop Pride UNO
- Het UNO ‘Play with Pride’-kaartspel is online te koop via Target (5,99 euro) ==> Klik hier
- De kaarten zijn ook verkrijgbaar in de Target-verkoopunten voor 5 euro.

Its's Get Better (You are not Alone)
Wat is het It Gets Better Project:
Het is een op internet gebaseerde non-profitorganisatie opgericht in de VS door homo activist, auteur, journalist Dan Savage en zijn echtgenoot Terry Miller in september 2010. Aanleiding van de oprichting was het hoge aantal zelfmoorden onder holebi en transgender tieners die zelfmoord pleegden nadat ze pas uit de kast waren gekomen en niet werden aanvaard of werden verstoten, of omdat ze werden gepest omwille van hun seksuele geaardheid of genderidentiteit. Doel van het project is zelfmoord onder holebi & transgender+ jongeren te voorkomen door volwassen holebi's en transgenders de boodschap te laten overbrengen dat het leven van deze tieners zal verbeteren. Met de jaren zijn er ook steeds meer hetero's en niet transgenders die mee deze boodschap overbrengen. Het project omvat ruim 50.000 inzendingen van mensen van alle seksuele geaardheden en genderidentiteiten, waaronder ook heel veel beroemdheden. De vele video's met It Gets Better boodschappen worden miljoenen keren bekeken. Deze video's kan je bekijken via de website van de organisatie, (klik bovenaan op stories, nadien kan je een keuze maken), maar ook op YouTube zijn tal van video's van het project te vinden.
- Website Its Gets Better ===> Klik hier

Bron: holebi info eigen berichtgeving + hln.be (géén copie past) - Mei 2021

Dit bericht is gepost op 14 May, 2021 en 608 keer gelezen.