Regenboog zebrapaden brengen extra kleur in Neteland.Naar aanleiding van 17 Mei, leggen de 5 Neteland-gemeenten (Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Olen en Vorselaar) verschillende regenboogzebrapaden aan als symbool van verdraagzaamheid en tonen zo dat iedereen welkom is in Neteland.

Op 17 mei vindt de Internationale Dag Tegen Homo- en Transfobie plaats. Jaarlijks hangen de 5 Neteland-gemeenten hun regenboogvlag uit aan hun gebouwen maar dit jaar kiezen zij voor nog meer kleur in het straatbeeld. De 5 gemeenten leggen verschillende regenboogzebrapaden aan als symbool van verdraagzaamheid en tonen zo dat iedereen welkom is in Neteland. In Neteland kent liefde geen labels.

In maart werd ons land opgeschrikt door de moord op een jongeman uit Beveren, vermoedelijk ingegeven door homohaat. De 5 Neteland-gemeenten hingen toen de regenboogvlag uit als teken van solidariteit en steun voor de holebi & trans+ gemeenschap. In Herentals hebben vandalen deze vlag aan het administratief centrum naar beneden gehaald en verbrand.

‘Ik denk dat we allemaal verontwaardigd waren door deze daad. Met deze solidaire acties willen we, als Neteland, dan ook een sterk signaal geven en duidelijk maken dat er bij ons geen enkele plaats is voor haat’, zeggen de burgemeesters van Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Olen en Vorselaar in koor. ‘Iedereen moet hier zichzelf kunnen zijn, ongeacht de seksuele voorkeur of genderidentiteit.’

Grobbendonk, Herenthout, Olen en Vorselaar leggen de regenboogzebrapaden aan in schoolomgevingen. In Herentals wordt een duurzame regenboogloper uitgerold voor het administratief centrum. In de gemeenten worden nog allerlei acties, o.a. op sociale media en in de scholen, opgezet.

Lijstje Belgische plaatsen met Regenboogzebrapad of waar er een op komst is (update 12/05):
(Een regenboogzebrapad is wettelijk geldig op voorwaarde dat de witte vlakken worden behouden).


Provincie Antwerpen: Aartselaar, Beerse, Berlaar, Boom, Geel, Grobbendonk, Herenthout, Hoogstraten, Kalmthout, Lier, Mechelen, Niel, Olen, Rijkevorsel, Schelle, Stad Antwerpen, Turnhout, Vorselaar, Westerlo en Wuustwezel.
Provincie Limburg:Dilsen-Stokkem, Genk en Hasselt.
Provincie Oost-Vlaanderen: Deinze, Denderleeuw, Eeklo, Gavere, Gent, Nazareth, Oosterzele, Sint-Niklaas, Wetteren, Zele, Zottegem en Zulte.
Provincie Vlaams Brabant: Affligem, Halle, Kapelle-op-den-Bos, Keerbergen, Leuven, Scherpenheuvel-Zichem, Sint-Pieters-Leeuw en Tienen.
Provincie West-Vlaanderen: Beernem, Brugge, De Haan, Koksijde, Kuurne, Lendelede, Oudenburg, Staden, Tielt en Torhout.
Brussel:
Sint-Gillis en zes regenboogzebrapaden rond de Sint Jacobswijk.

Lees ook
Oost-Vlaamse gemeente legt regenboogzebrapaden aan en doet meer
Herentals en buurgemeenten kleuren weldra regenboog en meer
Doet jouw gemeente/stad mee aan de Internationale Dag tegen Holebi- & Transfobie, en wat organiseert men?
Eerste Regenboogbrug staat in Vlaams Brabant
17 Mei in Oost Vlaanderen (bestel pakket of download poster)

Bron: mail aan holebi info van voorzitter Neteland - Mei 2021

Dit bericht is gepost op 12 May, 2021 en 499 keer gelezen.