Sociale media zijn niet veilig voor holebi's & trans+ personen + video.Uit een nieuw onderzoek door GLAAD (Gay & Lesbian Alliance Against Defamation) blijkt dat Facebook, Twitter, TikTok, YouTube en Instagram 'categorisch onveilig' zijn voor holebi's en trans+ personen.

GLAAD was oorspronkelijk van plan geweest om voor elke site cijfers te geven als onderdeel van een nieuwe veiligheidsindex voor sociale media, maar deze werd geschrapt toen bleek "ze zouden eerlijk gezegd allemaal falen".

Voor het rapport onderzocht een team van externe experts het beleid van elk van de toonaangevende sociale-mediasites en hun staat van dienst wat betreft de handhaving ervan. Wat ze ontdekten, was dat alle platforms holebi en trans+ gebruikers niet beschermen tegen intimidatie en bedreiging en dat wat er online gebeurt, niet online blijft.

"Er zijn reële gevolgen voor wat er online gebeurt", zei Ellis. "Er zijn bijvoorbeeld directe lijnen die je kunt trekken tussen de meer dan 100 anti transgender wetten die nu op staatsniveau (in de VS) circuleren en wat er binnen de sociale mediawereld wordt geproduceerd en verspreid. Ik denk dat er helaas ook directe lijnen zijn naar zelfmoorden binnen onze gemeenschap."

Ze benadrukte verder de kloof tussen de holebi en transgender+ inclusieve ethos die wordt aangehangen door alle topplatforms, waardoor schadelijke desinformatie en intimidatie zich ongecontroleerd kunnen verspreiden. Er zijn weliswaar kleine lichtpuntjes waarbij holebi's en transgenders elkaar online voor ondersteuning vinden, maar de uitdaging op het moment is echter dat het negatieve groter is geworden dan het positieve."

Alle genoemde sociale media reageerden ondertussen op het rapport en zeggen allemaal hun uiterste best te doen om de veiligheid van iedereen, inclusief holebi's en transgenders te garanderen. Twitter en YouTube lieten ook nog weten erg blij te zijn met het rapport en menen dat ze na eventuele personlijke verdere gesprekken ze nog meer kunnen doen om iedereen te beschermen.

Bekijk hier onder een video rond een gesprek met GLAAD presidente en CEO Sarah Kate Ellis.Wat is GLAAD
- Is een Amerikaanse non-profitorganisatie die zich inzet voor het stimuleren en bewaken van oprechte representatie van holebi's (homo, lesbisch, biseksueel) én transgender+ personen in de media als een manier om homofobie en discriminatie op grond van seksuele geaardheid en genderidentiteit te bestrijden.
- GLAAD is opgericht in 1985 in New York om te protesteren tegen de wijze waarop de New York Post in die tijd verslag deed van de aids-epidemie. Het werkterrein verlegde zich al snel naar Los Angeles: het hart van de Amerikaanse film- en televisie-industrie. Men wist onder andere de aandacht van het Amerikaanse en internationale publiek te richten op de door homohaat gemotiveerde moorden op Matthew Shepard en Brandon Teena (wiens levensverhaal onderwerp is van de film Boys Don't Cry). Ook sprak GLAAD zijn verontwaardiging uit over de antihomoteksten van Eminem en gaf het bekendheid aan de openlijk homoseksuele slachtoffers en hulpverleners van de terroristische aanslagen op 11 september 2001.
- Sinds 1990 reikt GLAAD jaarlijks prijzen uit aan media en personen die hebben bijgedragen aan een positieve en eerlijke representatie van holebi's en transgender+ personen. Een speciale award is de GLAAD Vanguard Award die uitgereikt wordt aan een entertainer die een significante bijdrage heeft geleverd aan de promotie van gelijke rechten voor holebi's en transgenders.
- Website GLAAD ==> Klik hier


holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - Mei 2021

Dit bericht is gepost op 11 May, 2021 en 513 keer gelezen.